Obradov i Samardžija predati tužilaštvu zbog pokušaja ubistva

N.T.
Obradov i Samardžija predati tužilaštvu zbog pokušaja ubistva

PALE - Miloš Obradov i Stefan Samardžija iz Pala, koji su osumnjičeni za pokušaj ubistva Miloša Pavlovića koga su brutalno pretukli, udarajući ga čak i betonskom pločom teškom oko 30 kilograma, predati su u nadležnost Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

U pomenutom Tužilaštvu su nam rekli da će nakon što ispita osumnjičene odlučiti o eventualnom predlaganju pritvora.

Obradov i Samardžija  su od ranije poznati po krivičnim djelima, a prema nezvaničnim informacijama motiv sukoba je kafanska prepirka i tuča koju je Pavlović imao sa njima u kafani.

Izvor “Glasa Srpske” je rekao da je tokom svađe  Pavlović  flašom u glavu udario Obradova, a potom izvadio nože s kojim je  krenuo na Samardžiju, ali su oni bili jači pa su ga pretukli.

Pavlović  je prebačen u bolnicu “Srbija” i nalazi se izvan životne opasnosti.

- Pacijent je trenutno na dijagnostici, stabilnih je vitalnih parametara i nalazi se van životne opasnosti- rečeno je u bolnici “Srbija.”

Iz Policijske uprave  Istočno Sarajevo navodeći inicijale, ranije danas je  saopšteno  da su Obradov i Samardžija uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo pokušaj ubistva, tako što su fizički napali  jedno lice i nanijeli mu povrede opasne po život.

Poznati kriminalci uhapšeni zbog brutalnog pokušaja ubistva u Palama

- Uviđaj na licu mjesta izvršili policijski službenici u prisustvu dežurnog javnog tužioca  Okružnog javnog tužilaštvu Istočno Sarajevo.  Motiv sukoba se istražuje-naveli su ranije iz policije.

Obradov i Samardžija imaju debeo kriminalni dosije i dovodili su se u vezu sa planiranjem likvidacije Damira Ostojića Šijana, koji je ubijen  5. septembra 2018. godine u Banjaluci. Oba su zbog tog  mjesecima bili u pritvoru iz kojeg su pušteni u nedostatku dokaza da su počinili pomenuto krivično djelo, a u međuvremenu je protiv njih obustavljena istraga za taj zločin. Tokom istrage Šijanovog ubistva pomenuti su dovođeni u vezu sa krađom “škode oktavije” koja je korištena u zločinu, te krađom registarskih oznaka koje su postavljene na to vozilo. “Oktavija” je nakon zločina pronađeno zapaljeno u selu Šešići kod Gornje Piskavice.

Obojica operativno važe za članove automafije sa Pala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana