Nudile pomoć pa zaključivale ugovore o kreditu

N. T.
Nudile pomoć pa zaključivale ugovore o kreditu

Mrkonjić Grad - Bivše kreditne službenice u filijali jedne mikrokreditne organizacije u Šipovu Dragana Balać (39) iz tog grada i Radosava Savić (39) iz Banjaluke optužene su da su, nudeći humanitarnu pomoć, prevarile 84 osobe s kojima su zaključile lažne ugovore o kreditu teške 840.000 KM.

Prema optužnici, Balaćeva i Savićeva su od novembra 2012. do maja 2013. sa građanima slabijeg imovnog stanja sa teritorije Šipova i Mrkonjić Grada zaključile ugovore o kreditu lažno im prikazujući da se radi o humanitarnoj pomoći. Tvrdile su da će dobiti  između 350 do 700 KM pomoći i to neće morati vraćati. Balaćeva je radila kao službenica, a Savićeva kao direktorica u mikrokreditnoj organizaciji.

Lakovjernim građanima tvrdile su da organizacija iz Sarajeva daje novac socijalno ugroženim kategorijama i nezaposlenima. Po osnovu lažnih ugovora stečajni upravnik je oštećenima slao opomene zbog neplaćanja rata kredita, zahtijevajući isplatu kredita u cjelosti. U optužnici se navodi da su optužene na ovaj način za sebe pribavile imovinsku korist od 655.604 KM. Optužnicu protiv njih potvrdio je Osnovni sud u Mrkonjić Gradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana