Nožem izbo sugrađanina na zboru

Nevena Bunić
Nožem izbo sugrađanina na zboru

Teslić - Dejan Marković (23) iz Teslića uhapšen je zbog sumnje da je nekoliko puta nožem izbo i usmrtio sugrađanina Milana Ilinčića (38) na narodnom zboru u Gornjem Liplju kod Teslića.

Krvavi obračun desio se u nedjelju, jedan čas poslije ponoći na tradicionalnom okupljanju u blizini manastira Liplje. Prema nezvaničnim informacijama, napadač je bio pijan kada je nasrnuo na Ilinčića.

- Oni su se prvo posvađali. Svađa je ubrzo prešla i u tuču, nakon čega je Marković izvukao nož i nekoliko puta ga zabio u grudi Ilinčića - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Izbodeni muškarac je preminuo na licu mjesta, a ubrzo je stigla i policija koja je stavila lisice na ruke osumnjičenom.

- Obavili smo uviđaj uz prisustvo dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva iz Doboja. D. M. je osumnjičen za ubistvo. Radimo na rasvjetljavanju ovog slučaja - naveli su u Policijskoj upravi Doboj.

Naložena je i obdukcija tijela ubijenog Ilinčića.

Mještani Gornjeg Liplja zgroženi su ubistvom koje se desilo u njihovom mjestu.

- Strašno je ovo što se desilo, i to baš na zboru u blizini manastira - rekla je jedna mještanka Gornjeg Liplja.

Narodni zbor je, bez obzira na ubistvo, održan i juče.

Sličan slučaj desio se prije tri godine na tradicionalnom zboru u Donjem Orlovcu kod Prijedora. Tada je uhapšen Prijedorčanin Nenad Ećim (45) zbog sumnje da je pijan nožem izbo sugrađanina Slavinka Panića (52) nanijevši mu povrede stomaka i grudnog koša. Povrijeđeni Panić je sam otišao u bolnicu, a tokom ispitivanja policajcima je ispričao ko ga je napao. Organi gonjenja nedugo nakon toga su pronašli Ećima koji je priznao šta je uradio, a pokazao im je i gdje je bacio nož kojim je povrijedio sugrađanina. Alko-testiranjem je utvrđeno da je imao 1,3 promila alkohola u krvi.

Izbo prijatelja

Marković je početkom januara ove godine u Tesliću nožem izbo svog prijatelja D. P. s kojim je cijelo veče pio u kafani. Ubo ga je u stomak, grudni koš i podlakticu, a D. P. je preživio zahvaljujući upravo Markoviću koji je tada sam pozvao policiju. D. P. nakon ranjavanja nije želio da ode u bolnicu, a ta nepromišljenost ga je zamalo koštala života. Poslije Markovićevog poziva policija je pronašla D. P. i prevezla ga u bolnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana