Norveška sudi Krkiću za ubistva u Prijedoru

N. T.
Norveška sudi Krkiću za ubistva u Prijedoru

Banjaluka - Državljanin Norveške Zikrija Krkić (44) optužen je u toj zemlji za ubistvo Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48) iz Trnopolja kod Prijedora.

Protiv Krkića, koji se već duže vrijeme nalazi u Norveškoj, optužnicu je podiglo i Okružno tužilaštvo u Banjaluci na osnovu koje mu je suđeno u banjalučkom Okružnom sudu, koji ga je oslobodio optužbi. Tu presudu je ukinuo Vrhovni sud RS i naložio novo suđenje. Nakon toga je zakazivano više ročišta u ponovljenom postupku, ali se Krkić nije pojavio ni na jednom.

Krkić se, kako saznajemo, nedavno odrekao državljanstva BiH, nakon čega su norveška policija i pravosuđe pokrenuli  protiv njega istragu i podigli optužnicu zbog pomenutog dvostrukog ubistva. Tužilac u Norveškoj Iren Svan Matijasen kazao je da su tražili da im iz BiH bude prebačen predmet protiv Krkića.

-  S obzirom na to da je optuženi sada državljanin Norveške, naš je interes da istražimo taj slučaj. Ne želimo da dozvolimo da se neko promjenom državljanstva izvuče od optužbi za ozbiljan zločin - kazao je Matijasen.

Krkić je optužen da je 28. jula 2014. godine iz automatske puške ubio Balića i Redžića u kafiću “San” u Trnopolju kod Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana