Nastradao sin sarajevskog muftije, potraga za dvojicom mladića još traje

Nebojša Tomašević foto: jajce-online
Nastradao sin sarajevskog muftije, potraga za dvojicom mladića još traje

Jajce - Tijelo Abdurahmana Ljevakovića (26) iz Sarajeva pronađeno je u "renou klio" koji je izvučen iz hidroakumulacionog jezera na Vrbasu hidrocentrale "Jajce 1" u mjestu Podbarevo kod Jajca, a strahuje se da su u nesreći stradala još dva njegova druga.

Na osnovu informacija objavljenih na društvenoj mreži "Fejsbuk", sa njim u vozilu su navodno bili i Nihad Klino i Mehmed Karadža. Pretpostavlja se da je njihova tijela odnijela voda i za njima se traga. Stradali Ljevaković je sin muftije sarajevskog Enesa efendije Ljevakovića.

Nesreća se desila u nedjelju popodne kada je vozač "klija" nakon preticanja drugog vozila izgubio kontrolu i sletio u akumulaciono jezero. Nije poznato ko je upravljao vozilom koje je zajedno sa tijelom Ljevakovića izvučeno u nedjelju kasno uveče.

U MUP-u Srednjobosanskog kantona su potvrdili da je u vozilu pronađeno tijelo A. Lj. (26) iz Sarajeva, ali nisu mogli da kažu koliko osoba je bilo s njim i ko su one.

- Muškarca koji je pronađen u vozilu je identifikovala porodica. Nastavlja se potraga za osobama za koje se sumnja da su bile u automobilu. Međutim, još ne možemo da govorimo ko su te osobe jer nemamo pouzdane informacije i ne znamo tačno ni koliko ih je bilo. Pretpostavlja se da stradali nije bio sam - kazao nam je portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona Rusmir Prohan.

U potragu za osobama za koje se sumnja da su bile u vozilu uključeni su pripadnici Civilne zaštite, dva rafting kluba iz Jajca i Donjeg Vakufa, kao i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a SBK. U policiji su kazali da su odmah nakon nesreće u nedjelju ronioci pretražili tri kilometra korita rijeke Vrbas, a potraga je nastavljena i juče.

- Ispitani su svjedoci koji su navodno vidjeli kako je "reno klio" prije nesreće u blizini jednog tunela pretekao vozilo ispred sebe, a potom sletio u Vrbas. Očevici su kazali kako su navodno vidjeli muškarca koji je pokušao da se spasi - rekli su u policiji.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" tijela stradalih nisu bila pronađena niti je bilo više informacija o njihovom identitetu i broju.

Prema nepotvrđenim informacijama, stradali Ljevaković je u nedjelju putovao za Banjaluku zajedno sa Nihadom Klinom i Mehmedom Karadžom. Navodno su išli da posjete džamiju Ferhadiju, a sva trojica su bivši učenici Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Njihov prijatelj Hasan Jašarević na mreži "Fejsbuk" objavio je njihovu zajedničku fotografiju uz natpis u kojem navodi da je sa mladićima prije nesreće razgovarao putem telefona.

"Braćo moja, juče ste me nazvali da me pozdravite i malo obradujete, pitate kad ću vam doći. Eto podaleko sam od Bosne, a ja sam vam rekao da ću uskoro, ako bog da. I zaista, biće lijepo sresti vas ondje gdje se više i nećemo rastajati! Svjedočim vašu dobrotu, iskrenost i čvrsto uvjerenje!", napisao je Jašarević.

I brojni drugi korisnici društvene mreže "Fejsbuk" prenijeli su ovu objavu, uz izraze dubokog žaljenja zbog smrti mladića. 

Nesreće

Tokom proteklog vikenda poginule su dvije osobe u saobraćajnim nesrećama, a više ih je povrijeđeno. Milan Lukić (23) iz Pelagićeva poginuo je u subotu oko 23.40 časova pri prevrtanju "golfa 4" u kojem je bio suvozač. U nesreći je teško povrijeđen vozač C. S. (23) iz Pelagićeva, a lakše putnici T. Đ. (22) i Ž. Đ. (21). Dan kasnije u mjestu Jelačić Podrum kod Mostara poginuo je vozač "forda" Hamo Dumpor (57) prilikom sudara s kamionom. U subotu je u sudaru "pola" i "astre" u Čeljigovićima kod Istočnog Sarajeva teško povrijeđen vozač "pola" V. R., a lakše vozač "astre" I. G. i njegova dva saputnika. Juče je teško povrijeđen motociklista iz Belgije V. Nj. kada se sudario sa "golfom" u mjestu Doljani kod Jablanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana