Nastavak akcije "Transporter": Uhapšen osumnjičeni koji je bio u Njemačkoj

N. T. 
Nastavak akcije "Transporter": Uhapšen osumnjičeni koji je bio u Njemačkoj

SARAJEVO - Radislav Tešić, koji je obuhvaćen akcijom "Transporter", u kojoj je zaplijenjeno 303 kilograma skanka i 56 kilograma kokaina, uhapšen je danas na graničnom prelazu Gradiška, potvrđeno je "Glasu Srpske".

On je kako saznajemo bio u Njemačkoj i kada je čuo da je obuhvaćen akcijom javio se policiji i rekao da će doći, što je i učinio, pa je uhapšen po dolasku na granicu u BiH.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći njegove inicijale, potvrdili su da su Tešića na Graničnom prelazu Gradiška uhapsili pripadnici Granične policije.

- Lice je predato policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, koji su ga nakon kriminalističke obrade, sproveli u Tužilaštvo BiH - kazali su u MUP-u Srpske.

Tokom akcije "Transporter" bilo je uhapšeno devet lica, a nakon ispitivanja pritvoreno njih šest. 

Iza rešetaka su završili Bojan Cvijetić, koji je bio savjetnik Dragana Mektića u vrijeme njegovog mandata kao ministra bezbjednosti BiH, zatim suspendovani policijski inspektor Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. 

Osumnjičene terete za međunarodni šverc narkoticima, i  da su marihuanu švercovali iz Albanije preko Kosova i Crne Gore u BiH i dalje u EU, a kokain u obrnutom smjeru. 

U ovom slučaju traga se još za za vlasnikom kafića "Plan B" u Banjaluci Petrom Dukićem, koga tužilaštvo tereti da je nabavljao drogu za Banjaluku i u čijem kombiju je nađen skank.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana