Nastavak akcije „Transporter“: "Pali" kuriri,sumnjiče ih da su dovozili kokain u BiH

GS
Nastavak akcije „Transporter“: "Pali" kuriri,sumnjiče ih da su dovozili kokain u BiH

BANjALUKA - Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP( Republike Srpske u nastavku akcije "Transporter" uhapsili su dva lica čiji su inicijali Ž.M. i S.B, osumnjičena za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, saopšteno je iz MUP-a.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Željko Maksimović iz Laktaša i Slavko Brborović iz Banjaluke koji su bili kuriri za grupu Bojana Cvijetića i Jelenka Kneževića, te dovozili kokain iz EU u BiH.

U toku su pretresi vozila i objekata koje koriste lica lišena slobode, koja će nakon kriminalističke obrade biti predata postupajućem tužiocu, navedeno je u saopštenju.

Aktivnosti se realizuju pod nadzorom Tužilaštva BiH, prena naredbama Suda BiH i u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka.

Akcija "Transporter" pokrenuta je u novembru 2021. godine kada je uhapšeno devet osoba zbog sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili međunarodnim krijumčarenjem marihuane i kokaina. Tada su zaplijenjena 303 kilograma skanka vrijedna 1,2 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana