Muzej Stara Hercegovina: Mladi slikari pokazali talenat

R. Đ.
Muzej Stara Hercegovina: Mladi slikari pokazali talenat

Foča - Izložba slika likovne grupe "Art in medias res" iz Srednjoškolskog centra Foča, koju većinom čine talentovani učenici ove škole, ali i nekoliko osnovaca i učenika Bogoslovije, otvorena je u Muzeju Stara Hercegovina u Foči.

Radovi likovne grupe, koju vodi profesor likovne kulture u Srednjoškolskom centru u Foči Ranko Kovač, predstavljeni su u utorak uveče. Grupa trenutno okuplja dvadesetak članova, koji svakodnevno kroz svijet umjetnosti razvijaju svoj talenat i usavršavaju likovno oblikovanje. Likovno se izražavaju u različitim tehnikama, ali im je ulje na platnu dominantna.

- Slikala sam pejzaž, mrtvu prirodu i apstrakciju. Inače sam već dvije godine član likovne sekcije, otkako idem u srednju školu i najviše radim tehnikom ulje na platnu. Uvijek sam crtala, volim da slikam i ekspresionizam i fantaziju - rekla je učenica drugog razreda Gimnazije Bosa Drakul.

Članovi ove grupe godinama unazad predstavljaju svoje radove sugrađanima u okviru Majskih dana kulture, a osim Foče, svoje slike izlagali su u Ministarstvu prosvjete i kulture RS, Srbiji i u Ambasadi SAD u Sarajevu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana