Muškarac sa Manjače ubijen, osumnjičeni uhapšen

GS
Muškarac sa Manjače ubijen, osumnjičeni uhapšen

BANjALUKA - Rodoljub Vasiljević sa Manjače ubijen je sa više udaraca tupim predmetom po glavi, a zbog sumnje da je počinio ubistvo uhapšen je Draženko Radulović (41) iz Banjaluke, potvrđeno je za ATV.

Već nakon uviđaja postojala je sumnja da je Vasiljević ubijen, budući da su na tijelu bile vidljive povrede glave. Međutim, u prvi mah se nije znalo da li su povrede nastale od batinanja ili kao posljedica pada.

-Izvršena je obdukcija kojom je potvrđeno da se radilo o nasilnoj smrti i da je Vasiljević ubijen sa više udaraca tupim predmetom u glavu. Sumnja se da su mu udarci naneseni letvom ili šipkom. Ti predmeti su tokom istrage pronađeni i izuzeti i biće predmet daljeg vještačenja - kaže izvor blizak istrazi za ATV.

On navodi da su operativnim radom na terenu i ispitivanjem svjedoka kriminalistički inspektori PU Banjaluka do saznanja o mogućem izvršiocu, koji je još juče uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu.

-Radi se o Draženku Radulović koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio ubistvo. On će biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Po naredbi suda juče su izvršeni pretresi prostorija koje je on koristio -kaže izvor blizak istrazi.

Dosadašnja istraga ukazuje da je Vasiljević prethodnih dana bio u više kafana i pio alkohol. Naveče 18. aprila je, po izlasku iz kafane, počeo da uznemirava mještane Kola, da bi tupim predmetom razbio šajbu na parkiranom vozilu osumnjičenog Radulovića.

-Nakon tog između njih je došlo do svađe i Radulović je nasrnuo na Vasiljevića i više puta ga izudarao po glavi tupim predmetom usljed čega je preminuo - kaže izvor blizak istrazi.

Iz PU Banjaluka je saopšteno da je zbog ubistva uhapšen D.R.

-Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, nakon izvršenog uviđaja u mjestu Kola, grad Banjaluka, gdje je 19. aprila oko 06,35 časova u blizini osnovne škole pronađeno beživotno tijelo lica R.V. iz Banjaluke, policijski službenici su došli do saznanja da je lice D.R. upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta nanijelo povrede licu R.V. uslijed kojih je isti preminuo. Na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka danas je u Banjaluci u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske izvršena obdukcija, kojom prilikom je utvrđeno da je smrt lica R.V. nastupila nasilnim putem,  kao posljedica više nanesenih udaraca tupim predmetom u predjelu glave - navode u policiji.

Dodaju da je na osnovu naredbe sudije Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 19. aprila izvršeni su pretresi stana i vozila koje koristi lice D.R., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

- Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompetiranja i dokumentovanja predmeta lice D.R. će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - saopštila je policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana