Mrkonjić Grad: Pretukli supružnike i oteli 15.000 KM

N. T.
Mrkonjić Grad: Pretukli supružnike i oteli 15.000 KM

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Svjetlana Todorović izjavila je u banjalučkom Okružnom sudu da joj je bivši nevjenčani suprug Dragan Čulić priznao da je zajedno sa Aleksandrom Jarićem, Zoranom Dakićem i Vitomirom Ticom opljačkao švercera deviza Petra Stupara (84) u Mrkonjić Gradu.

Kazala je to na početku suđenja ovoj četvorici optuženih, koje tužilaštvo tereti za razbojništvo. Prema optužnici, oni su 17. decembra 2003. upali u kuću Stupara, pretukli njega i njegovu suprugu Deju Zeljković i oteli 15.000 KM. Todorovićeva je ispričala da su ova četvorica u noći pljačke bili kod nje u stanu i došaptavali se.

- Kod mene su bili do 23 časa i otišli. Čulić se vratio i probudio me, a sa sobom je donio neku odjeću. Ispričao je da su odjeću ukrali od Petra Stupara. Odjeću je spalio u peći - kazala je Todorovićeva i dodala da joj je Čulić prijetio da ovo nikome ne smije reći. Opljačkani Petar Stupar u sudu je kazao da su ga napala tri ili četiri razbojnika, ali da ne zna ko su, jer je bila noć. Prisjetio se da je jedan razbojnik tukao njega, a drugi njegovu nevjenčanu suprugu Deju, koja se potom razboljela i nakon nekoliko godina umrla.

- Tokom pljačke taj što me tukao tražio je novac i prijetio da će me zaklati. Kada sam rekao da su pare sakrivene u odijelu, pokupili su moju odjeću i pobjegli - ispričao je Stupar.

Odbrana optužene četvorice istakla je da tužilaštvo nema materijalnih dokaza da su oni počinili djela za koja se terete. Advokati Milica Cvijanović i Smiljana Delić prigovorili su i iskazu svjedoka tužilaštva Svjetlane Todorović jer je, kažu, tokom istrage i u sudu različito pričala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana