Mostar: Uhapšeno pet lica zbog iznude i lihvarstva

Srna
Mostar: Uhapšeno pet lica zbog iznude i lihvarstva

Sarajevo - Pet lica je uhapšeno na području Mostara i Čitluka zbog sumnje da su se bavili iznudom i lihvarstvom, dok je na pet lokacija obavljen pretres.

Na području Mostara slobode su lišena lica čiji su inicijali Z.G, M.M, M.I. i J.A, a na području Čitluka lice čiji su inicijali M.T, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Hapšenja su obavljena jutros u akciji "Bura" poslije višemjesečne istrage. U okviru akcije pretresene su četiri lokacije na području Mostara i jedna lokacija na području Čitluka.

Tokom pretresa oduzeto je više mobilnih telefona i SIM kartica, notesa, bankovnih kartica, 19 paketića kokaina, vatreno oružje, lična dokumenata i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a pretresi su obavljeni po naredbama Opštinskog suda u Mostaru.

Kriminalistička obrada uhapšenih biće obavljena u prostorijama Federalne uprave policije, a potom će, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana