Mladića pregazio traktor, starac izgorio na mopedu

Nebojša Tomašević
Mladića pregazio traktor, starac izgorio na mopedu

Bijeljina - Luka Mihajlović (19) iz Bijeljine preminuo je nakon što ga je pregazio traktor koji je vozio njegov prijatelj D. G., dok je F. H. (67) iz Zavidovića preminuo kada je u toku vožnje planuo moped, a njega zahvatila vatra.

Osim njih, u posljednja dva dana u BiH su na drumovima poginuli Aleksandar S. (24) iz Novog Grada i pješak J. S. (91) iz Ilijaša, dok je više osoba povrijeđeno. Nesreća u kojoj je stradao Mihajlović desila se 1. maja u popodnevnim časovima u mjestu Kojčinovac kod Bijeljine. Nastradali je bio na traktoru koji je vozio njegov prijatelj D. G., a njih dvojica su se vraćali s proslave Prvog maja.

- Vozili su se na traktoru i išli prema rijeci Drini, a Mihajlović je navodno bio na prikolici. U jednom momentu prikolica je zbog neravnog terena poskočila, on je skliznuo i pao pod njene točkove koji su ga pregazili i teško povrijedili, a zakačio ga je i traktor - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su njegovi drugovi, kada su vidjeli šta se desilo, odmah reagovali i Mihajlović je brzo prevezen u bolnicu "Sveti vračevi" u Bijeljini. U ovoj bolnici su kazali da je mladić bio u komi kada je dovezen i sa teškim povredama glave, te da su ga morali reanimirati dva puta jer je dolazilo do zastoja srca.

- Ljekarskom intervencijom stanje pacijenta L. M. je stabilizovano i on je priključen na aparate za disanje. Zbog težine povreda nakon toga je odlučeno da bude prebačen u bolnicu u Beogradu. Međutim, dobili smo informaciju da je, nažalost, preminuo iako je od nas odvezen u stabilnom stanju - kazali su u bolnici "Sveti vračevi".

Saznajemo da je Mihajlović preminuo na putu za beogradsku bolnicu. Mještani Kojčinovca su kazali da su se Mihajlović i vozač traktora D. G. družili duže vrijeme i da su bili prijatelji.

- Oni su kobnog dana s društvom skoro cijeli dan proslavljali 1. maj i roštiljali. Kako se tačno i zašto desila nesreća, to niko ne zna. Valjda je mladić pao s prikolice - kazala je jedna žena iz Kojčinovca ne želeći da joj pominjemo ime.

Motociklista F. H. (67) iz Zavidovića umro je od posljedica požara koji je izbio na mopedu. Sve se desilo na lokalnom putu u mjestu Hajderovci kod Zavidovića.

- Tokom vožnje iznenada je izbio požar na motoru i vatra je zahvatila vozača koji je na licu mjesta preminuo. Sve je okarakterisano kao nesrećan slučaj i ne radi se o klasičnoj saobraćajnoj nesreći - rekli su u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

Izvor blizak istrazi kazao je da je prizor u Hajderovcima izgledao kao iz filmova strave.

- Prema riječima očevidaca, vozač mopeda pretvorio se iznenada u buktinju. Dok je vozio motor, izbila je vatra koja je zahvatila njegovo odijelo i buknuo je veliki plamen. Ubrzo je neko ugasio vatru, ali muškarcu nije bilo spasa - kazao je izvor blizak istrazi.

Nesreća u kojoj je stradao Aleksandar S. (24) desila se 1. maja sat iza ponoći kada je mladić vozeći "pasat" sletio u korito rijeke Une u mjestu Rakani kod Novog Grada. Aleksandar je stradao na licu mjesta, dok je njegov suvozač Miroslav S. (23) iz Novog Grada teže povrijeđen i prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci. Sarajlija J. S. (91) poginuo je 30. aprila kada ga je udario autobus "man" firme "Centrotrans eurolajns" u Moševačkoj ulici u Ilijašu. Nesreća se desila u kasnim popodnevnim časovima, a njen uzrok i detalji nisu saopšteni. Starac je podlegao povredama na licu mjesta.

Stariji pješak, čiji identitet nije saopšten, povrijeđen je juče kada ga je u banjalučkom naselju Starčevica udario automobil. Detalji nesreće nisu saopšteni, a pješak je navodno zadobio teže povrede. Nesreća se juče desila i u mjestu Ivan Sedlo gdje je teško povrijeđen motociklista J. M. (23) iz Hadžića. On se sudario s kamionom za čijim volanom je bio P. E. (43) iz Vogošće koji je uhapšen. Oba vozača su vozila bez položenog vozačkog ispita. Povrijeđeni J. M. smješten je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i bio je životno ugrožen.

Pet osoba povrijeđeno je na Praznik rada u mostarskom naselju Ortiješ kada je automobil u kome su bili sletio s puta u baštu obližnje kuće. Četiri osobe zadobile su lakše, a jedna teže povrede.

Djevojčica u komi

Dvanaestogodišnja A. D. iz Prijedora, koja je teško povrijeđena kada je zakačio autobus na koji je naletjela prelazeći ulicu, i dalje je u komi i priključena na aparate za disanje.

- Pacijentkinja A. D. je zadobila povrede glave, mozga i kontuziju pluća. Priključena je na aparate, a sve prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su neizvjesne - rekli su u UKC-u RS.

Nesreća se desila 30. aprila kada je djevojčica, prema riječima očevidaca, prelazeći ulicu udarila u bočni dio autobusa koji se kretao lagano i pala na asfalt. Glavom je udarila o beton, a u momentu nesreće gledala je u mobilni telefon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana