Mladić je motociklom zakucao u kuću

Nebojša Tomašević
Mladić je motociklom zakucao u kuću

Gradiška - Dragan Milinković (24) iz Srpca poginuo je juče kada je motociklom “kavasaki” sletio s puta u mjestu Berek kod Gradiške i udario u kuću.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu saznajemo da se nesreća desila na putu Nova Topola - Čatrnja oko dva časa nedaleko od uključenja na autoput.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je uzrok nesreće neprilagođena brzina i nepoznavanje puta.

- Motociklista je izgubio kontrolu na krivini i izletio s puta. Krivina ide udesno, a on nije uspio da je savlada već je nastavio pravo i prešao je oko 50 metara prije nego što se zakucao u zid kuće koja još nije do kraja izgrađena - rekao je ovaj izvor.

Dodao je da je motociklista na sebi imao svu neophodnu opremu i kacigu, ali to mu nije pomoglo da se spasi. Nezvanično saznajemo da je policija na mjestu nesreće pronašla ličnu kartu stradalog, na osnovu koje je i identifikovan.

- Mjesto nesreće je neosvijetljeno i nije isključena mogućnost da Milinković nije poznavao put, pa je zato nastavio pravo da vozi na krivini. Kuća u koju je udario obrasla je visokom travom i tu niko ne živi. Na mjestu događaja nema tragova kočenja, niti zanošenja motora - kazao je izvor blizak istrazi.

Saznajemo da je policiju o ovoj nesreći obavijestio mještanin Bereka koji živi u blizini i koji je čuo udar.

Uviđaj na mjestu nesreće obavio je dežurni tužilac Saša Labotić zajedno sa pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška.

- Tužilac je naložio pokretanje istrage i obavljanje neophodnih vještačenja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti i uzroka saobraćajne nesreće - rekla je Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

U noći između subote i nedjelje u Bijeljini je lakše povrijeđen vozač “folksvagen džete” kada je vozilom udario u benzinsku pumpu u Trnjacima. Nesreća se desila oko četiri časa. Identitet vozača i detalji o nesreći nisu saopšteni. Osim te desila se još jedna nesreća u Bijeljini u ulici Dimitrija Tucakovića kada je “golf” sletio s puta i prevrnuo se. Povrijeđenih nije bilo, a vozilo je smrskano.

Džip graničara na krovu

Džip Granične policije BiH sletio je s puta i udario u zid kuće te se prevrnuo na krov u mjestu Zavirovići kod Čapljine. U nesreći je lakše povrijeđen vozač džipa, čiji identitet nije saopšten. Usljed prevrtanja vozilo je teško oštećeno, kao i zid kuće i ograda dvorišta. U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona kazali su da se nesreća desila u subotu. Pretpostavlja se da je jedan od uzroka slijetanja klizav kolovoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana