Međunarodna akcija u BiH i Sloveniji, planirano hapšenje više od 50 ljudi

Jasmina Salopek
Međunarodna akcija u BiH i Sloveniji, planirano hapšenje više od 50 ljudi

ZENICA- Službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu međunarodne operativne akcije „ATM“, na području Sarajeva i Zenice započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 13 lokacija, saopšteno je iz ove agencije.

Dodaju da aktivnosti sprovode zbog sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal i pranje novca.

- Pretresi  se vrše po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH u saradnji sa policijskim službenicima ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) – saopšteno je iz SIPA.

Dodaju da su ove aktivnosti započete u februaru 2022. godine, te da su rezultat rada zajedničkog istražnog tima SIPA i Tužilaštva BiH i Specijalnog tužilaštva Slovenije i Policije  Slovenije.

 - U okviru ove akcije koju provode policijski službenici SIPA  na područu BiH, danas su u Sloveniji započeti  pretresi na više od 70 lokacija u okviru kojih je planirano hapšenje više od 50 lica – pojašnjavaju oni.

U toku su i aktivnosti na prikupljanju podataka o novčanim sredstvima koja osumnjičena lica posjeduju na računima banaka i sefovima u kojima eventualno drže novčana sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana