Lukač: Smrt Davida Dragičevića biće u potpunosti rasvijetljena

Srna
Lukač: Smrt Davida Dragičevića biće u potpunosti rasvijetljena

Banjaluka - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da se istraga u vezi sa smrću Davida Dragičevića (21), čije je tijelo prije tri dana pronađeno u Vrbasu, nastavlja, te da će slučaj u potpunosti biti rasvijetljen, a nijedna činjenica neće biti sakrivena od javnosti i porodice.

Lukač je pozvao građane da se obrate policiji ako imaju bilo kakve informacije o ovom slučaju.

Ministar je najavio da će danas posjetiti porodicu Davida Dragičevića, izraziti saučešće, te razgovarati sa njima, jer oni sigurno imaju informacija o tome s kim se mladić družio, kao i da im garantuje da će policija uraditi svoj posao profesionalno.

"Ne znam zašto policija nije u toku dosadašnje istrage razgovarala sa roditeljima, ali ćemo to svakako uraditi", dodao je Lukač.

On je novinarima u Banjaluci rekao da se danas očekuje toksikološki nalaz Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Davidove krvi i urina, koji će pokazati u kakvom stanju je bio kada je stradao.

Lukač naglašava da policija u ovakvim slučajevima ne treba ništa da krije.

"Pretpostavka je na koji način je došlo do Davidove smrti, ali je činjenica da je njegova smrt nastupila utapanjem i da nije na sebi imao povrede opasne po život. Sve ostale spekulacije i stvaranje zavjera da se u Banjaluci ubijaju djeca na različite načine i da se to prikriva su morbidne", istakao je Lukač.

Odbacivši ovakve tvrdnje, Lukač je rekao da ukoliko postoji bilo ko u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) ko je spreman da prikrije bilo čije ubistvo, taj ne zaslužuje da nosi uniformu niti da bude u tom ministarstvu, već mu je mjesto u zatvoru.

"Takve spekulacije su pokušaj da se stavi teret na MUP i one su nerealne. MUP će svoj posao raditi profesionalno i u svakom trenutku, a ako utvrdimo da bilo ko nešto prikriva uhapsićemo ga i procesuirati. Nama takvi ne trebaju", poručio je Lukač.

On je naveo da u ovom slučaju ništa nije prikriveno, zbog čega su na jučerašnjoj konferenciji za novinare javno iznesene činjenice koje su nekom prihvatljive, a nekome nisu.

"Razumijem bol roditelja i da oni ne mogu prihvatiti sve činjenice koje su se desile i da je njihov sin možda bio u nekom krivičnom djelu, što i ne tvrdimo, ali je činjenica da su kod njega pronađeni premeti iz krivičnog djela, a na koji način su dospjeli do njega pokušaćemo utvrditi", dodao je Lukač.

On je pojasnio da niko iz policije nije rekao da je David sam skočio u rijeku, već da je smrt nastupila utapanjem, a da li ga je neko gurnuo ili se desilo nešto drugo policija mora još ispitati i saslušati sva lica sa kojima je bio u kontaktu.

"Napravili smo trasu njegovog kretanja prije nesrećnog događaja na osnovu kamera i mjesta na kojima se pojavljivao i pokušaćemo rekonstruisati njegovo kretanje prije smrti, saslušati sva lica koja su sa njim bila u kontaktu i ovaj slučaj u potpunosti rasvijetliti i nijedna činjenica neće biti sakrivena", rekao je Lukač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana