Ljekar i kozmetičar u pritvoru: Žena poslije rutinske intervencije završila na operaciji

GS
Ljekar i kozmetičar u pritvoru: Žena poslije rutinske intervencije završila na operaciji

BEOGRAD- Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Ž. M. i D. O., dvojici zaposlenih u Specijalističkoj ljekarskoj ordinaciji "Beomedikus Beograd", zbog sumnje da su prilikom intervencije uklanjanja zadebljanja kože stopala nestručnom intervencijom nanijeli teške tjelesne povrede A. I.

Pritvor im je određen da ne bi ometali postupak uticanjem na svjedoke, kao i da ne bi ponovili krivično djelo, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Prethodno su osumnjičeni saslušani u tužilaštvu, kada je Ž. M. izneo odbranu, ali je po savjetu branioca odbio da odgovara na pitanja tužioca, dok je D. O. iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem.

Kozmetičaru M. Ž. i ljekaru opšte prakse D. O, iz Specijalističke ljekarske ordinacije "Beomedikus Beograd" na teret je stavljeno krivično djelo teška djela protiv zdravlja ljudi.

Sumnja se da je djelo izvršeno u odnosu na pacijenta A. I. prilikom rutinske inervencije uklanjanja zadebljanja kože spoljnjeg dijela stopala, te da je prilikom nestručne intervencije došlo do komplikacija usljed kojih je oštećena zadobila teške tjelesne povrede - deformitet stopala koji je morao biti saniran hirurškom operacijom cijelog lijevog stopala oštećene sa transplatacijom kože, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana