Lipa usmrtila bankara

Nevena Bunić
Lipa usmrtila bankara

Prijedor - Zamjenik direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske Mladen Kovačević (63) iz Prijedora poginuo je kada je na njega palo drvo na njegovom imanju u Božićima kod Prijedora.

Tragedija se desila u subotu oko 14 časova. Nesrećni Kovačević je stajao na njivi u blizini šume u trenutku kada je drvosječa posjekao lipu. Na bankara se obrušilo stablo dugačko 20 metara, a sve ukazuje na to da nije uočio da će drvo pasti na njega.

Prema nezvaničnim informacijama, na Kovačevića je pala krošnja. Dvojica komšija su ga brzo izvukla ispod nje i tada je još davao znakove života. Nedugo nakon toga je izdahnuo.

Ubrzo su stigle ekipe policije i Hitne pomoći. Ljekar mrtvozornik je mogao samo da konstatuje smrt.

- Po ovlašćenju dežurnog tužioca obavili smo uviđaj uz prisustvo ljekara mrtvozornika i utvrdili da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela - rekli su u Policijskoj upravi Prijedor.

Dodali su da je dežurni tužilac naredio i da bude obavljena obdukcija u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Mladen Kovačević je bio poznat i priznat bankar. Tokom bogate karijere bio je direktor više banaka i prvi direktor Garantnog fonda Republike Srpske.

Od aprila 2013. do februara 2014. bio je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS. Bio je i savjetnik ministra finansija RS.

Za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo RS izabran je u julu 2017. godine. U isto vrijeme na čelo ove agencije je izabran Rade Rastoka. Njih dvojica preuzeli su vođstvo agencijom nakon što su uhapšene dotadašnja direktorica agencije i Investiciono-razvojne banke RS Slavica Injac i Snežana Vujinić, zbog sumnje da su oštetile Bobar banku i bankarski sektor za 123 miliona maraka i na taj način nanijele štetu bankarskom sistemu BiH.

Dobar komšija

Mještani Božića ispričali su da je Kovačević bio dobar i vrijedan komšija. On je živio u Prijedoru, a na imanje u Božićima, koje su mu ostavili pokojni roditelji, povremeno je dolazio.

- Strašna je ova tragedija. Mladen je iza sebe ostavio sina i kćerku i unuka. Supruga mu je umrla prije nekoliko godina. Bio je marljiv, često je radio na imanju - rekla je jedna od komšinica Kovečevićevih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana