Lejla slučajno usmrtila mladića?

Nebojša Tomašević
Lejla slučajno usmrtila mladića?

Sarajevo - Adis Đorđijević (32) iz Sarajeva usmrćen je jednim hicem iz pištolja tokom policijske potjere u mjestu Miljevići kod Istočnog Sarajeva, ali se još utvrđuje ko ga je ubio.

Izvor blizak istrazi je rekao da se sumnja da ga je ubila njegova djevojka Lejla Muhović dok se s njim otimala za pištolj u "škodi" kojom je on bježao od policije.

- Đorđijević je smrtno ranjen u utorak uveče u mjestu Miljevići tokom potjere. Jurila ga je policijska patrola MUP-a Kantona Sarajevo. Pucao je iz pištolja na policiju, a oni su uzvratili. Istragom je utvrđeno da on nije pogođen iz policijskog pištolja, već navjerovatnije iz "škorpiona" koji je imao. Ipak to se još mora dodatno utvrditi. On je teško ranjen prevezen u sarajevsku bolnicu gdje je preminuo - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, Muhović se tokom vožnje navodno otimao za pištolj s djevojkom  Lejlom.

Nezvanično se moglo čuti da je Đorđijević nakon što je pogođen izašao iz vozila i navodno je imao rane na stomaku i plećki. Međutim to zvanično niko nije želio da komentariše.

U CJB Istočno Sarajevu juče su rekli kako se nadaju da bi više detalja o ovom slučaju trebalo biti poznato nakon obdukcije i vještačenja tragova.

Obdukciju tijela Đorđijevića obavio je sudski vještak medicinske struke doktor Hamza Žujo. On je kazao da je nastradali zadobio jednu prostrelnu ranu koja je za njega bila smrtonosna. Žujo je rekao da u cilju istrage ne može da otkriva gdje je Đorđijević pogođen.

Nakon pucnjave policija u Istočnom Sarajevu je privela Lejlu Muhović, ali ni juče nisu otkrili da li je privedena u svojstvu osumnjičene osobe ili svjedoka. Muhovićeva je juče  zadržana u policiji.

- Sa njenih  ruku skinute su  parafinske rukavice da bi se otkrilo da li na njenim rukama ima tragova baruta. Ukoliko na rukama bude pronađen barut to može ukazivati da je pucala ili držala oružje - objasnio je izvor blizak istrazi.

Sve je počelo kada je policiji u Kantonu Sarajevo prijavljeno da je Đorđijević oteo nepoznatu djevojku, koju je ugurao u vozilo na Grbavici. Kasnije se ispostavilo da je to njegova djevojka Lejla Muhović. Policija je tada krenula za njim, a on je bježao iz Sarajeva prema Vracama i dalje Trebeviću.

Juso Muhović ispričao je da su Adis Đorđijević i njegova kćerka Lejla Muhović bili godinu dana u vezi i da su nedavno prekinuli da se viđaju.  Kazao je da je tog dana Adis došao kod njih kući da tražio Lejlu i da je kod sebe imao pištolj.

Dosije

Ubijeni Adis Đorđijević poznat je policiji odranije po krivičnim djelima i hapšen je zbog trgovine narkoticima. U februaru 2011. godine hapšen je zbog sumnje da je pokušao da ubije Džengisa Halilovića kojeg je izbo nožem.   Đorđijeviću je tada određen pritvor, a nakon toga u policiju je došao njegov otac Mirsad sa ručnom bombom prijeteći da će je aktivirati ako mu ne puste sina. Naime, on je tvrdio da je Adis nevin, a nakon tri i po sata pregovora sa policijom, ostavio je bombu i predao se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana