Lažno se predstavljao kao radnik SIPA da bi došao do novca

Nebojša Tomašević
Lažno se predstavljao kao radnik SIPA da bi došao do novca

BRČKO - Referent za upravljanje predmetima u Osnovnom sudu Brčko A. B. optužen je za prevaru i za lažno predstavljanje jer je lagao da radi za Agenciju za istrage i zaštitu SIPA kako bi se domogao novca.

Optužnicu protiv njega podiglo je Tužilaštvo Brčko distrikta, a potvrdio Osnovni sud u tom gradu u kome je radio u vrijeme krivičnog djela.

Optužnica ga tereti da se početkom 2018. godine, u namjeri da sebi pribavi novac, lažno predstavio osobi M. F. da  radi za SIPA.

- Rekao mu je da zna da on nezakonito uvozi vozila iz inostranstva i da mu može pomoći tako što će uništiti dokumentaciju o nelegalnim radnjama. Kazao je da bi za to trebalo dati po 500 KM dvojici njegovih kolega i njemu 200 KM. Oštećeni M. F. mu je  dao  200 KM - stoji u optužnici.

Osim toga A. B. terete i da je u namjeri da spriječi formiranje izvršnog spisa protiv sebe po tužbi advokata G. V. zbog duga od 678 KM prema preduzeću “Infokomp” Bijeljina, sakrio prijedlog za izvršenje koji je podnesen protiv njega i poštom poslat u Osnovni sud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana