Laziću tri godine robije za krvavi kafanski obračun kod Gradiške

Nebojša Tomašević
Laziću tri godine robije za krvavi kafanski obračun kod Gradiške

BANjALUKA - Branko Lazić (29) iz Gradiške osuđen je danas u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Gorana Jankovića (39) kojeg je više puta posjekao nožem.

Laziću je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 22. februara do 23. marta ove godine.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je optuženi zaključio sa Okružnim tužilaštvo.

Prema optužnici, Lazić je napao i nožem teško povrijedio Jankovića 21. februara, 15 minuta poslije ponoći, tokom tuče i svađe u ugostiteljskom objektu u mjestu Rovine kod Gradiške. Optuženi je žrtvu nožem izbo više puta po tijelu. Kako se navodi, Janković je tada  zadobio tri posjekotine i četiri ubodne rane.  Optuženi ga je posjekao po glavi, desnoj strani vrata i po desnoj podlaktici te ga ubo dva puta  u grudi, u stomak i u prepone.  Janković je odmah nakon zbadanja prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske gdje se oporavio od povreda.

Prema ranijim informacijama iz istrage, do obračuna je došlo nakon što su učesnici konzumirali veće količine alkohola, a prisustvovalo mu je više osoba. Prije tga došlo je do svađe u kojoj su učestvovali i  I. O. (34) i C. E. (33) iz Gradiške, ali oni nisu optuženi ni za jedno krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana