Kuća izgorjela u Kadinom Selu kod Pala, vlasniku ni traga

Nevena Bunić
Kuća izgorjela u Kadinom Selu kod Pala, vlasniku ni traga

Pale - Prava drama juče se dešavala u Kadinom Selu kod Pala, gdje je u požaru izgorjela kuća Mirka Muharemovića (54), još nije bio pronađen.

Policija ni komšije nisu uspjeli da pronađu vlasnika Mirka Muharemovića, zbog čega se pretpostavljalo da je nastradao. Međutim tokom uviđaja na zgarištu nisu uočeni ni otkriveni bilo kakvi ostaci ljudskog tijela.

Požar je izbio u nedjelju oko jedan čas, a vjetar je vatru brzo raspirio. Stara i trošna kuća izgorjela je do temelja.

Zbog nepristupačnog makadamskog puta vatrogasci su bili onemogućeni da brzo intervenišu. Parkirali su vozilo dva kilometra od požara i zajedno sa policajcem pješke krenuli do Muharemovića. Kada su stigli, zatekli su užarene ostatke kuće.

- I dalje je gorjelo, iako je vatra bila pri kraju. Nažalost nismo uspjeli vozilom da dođemo do mjesta požara zbog lošeg puta. Jedino traktorom je moguće doći gore - rekao je pripadnik Vatrogasne jedinice Pale Zoran Petrović.

Policija je izašla na teren zajedno sa dežurnim tužiocem i inspektorom za protivpožarnu zaštitu. Uviđaj je pokazao da na zgarištu nema ostataka ljudskog tijela.

- Nisu tačne informacije da je vlasnik kuće nastradao u požaru, nema nikakvih tragova. Uzrok požara biće poznat nakon vještačenja - rekli su u Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo nisu mogli da potvrde da su pronašli vlasnika. Pokušali su da sa njim kontaktiraju, ali bezuspješno.

Mještani Kadinog Sela su kazali da se po selu priča da je Muharemović nastradao u požaru, jer mu nema ni traga ni glasa.

- Navodno je požar izazvala neispravna grijalica, jer Mirko nije imao šporet, a živio je sam. Nadam se da je živ i da će se pojaviti, bila bi prava tragedija da je izgorio, on je dobar čovjek - rekao je jedan stanovnik Kadinog Sela.

Prema nezvaničnim informacijama, Muharemović voli da popije čašicu više, pa pojedini pretpostavljaju da se napio i da negdje spava. On nije zaposlen, a od porodice ima samo sina koji ne živi s njim.

Gorio napušteni objekat

Napušteni objekat izgorio je juče u Igmanskoj ulici u Sarajevu, a u požaru nije bilo povrijeđenih. Vatrogasci su oko šest časova dobili dojavu o požaru, nakon čega su brzo stigli sa dva vozila.

- Nakon nekih 20 minuta ugasili smo požar. U intervenciji je bilo sedam vatrogasaca - rekli su u Vatrogasnoj brigadi Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana