Krali cigarete i pazare pa zapalili pumpu u Derventi?

N. B.
Krali cigarete i pazare pa zapalili pumpu u Derventi?

Derventa - Poslovođa i radnik “Slavuljica petrola” u Derventi Rajko Latinović (28) i Slađan Stanojević (21) uhapšeni su zbog sumnje da su zapalili ovu benzinsku pumpu kako bi prikrili manjak u kasi, saznaje “Glas Srpske”.

Benzinska stanica u centru Dervente izgorjela je u utorak oko četiri časa, a radnik Slavko Kovačević je prijavio požar. On je ranije “Glasu Srpske” ispričao da ga je te noći napao razbojnik i zatvorio u toalet, nakon čega je čuo pucanj. Kovačević je rekao da su se nakon toga vrata toaleta iznenada otvorila i da se spasao istrčavši kroz vatru.

Pumpa je potpuno izgorjela, a policija je utvrdila da su požar najvjerovatnije podmetnuli radnici koji su uhapšeni.

Prema nezvaničnim informacijama, Latinović i Stanojević su priznali da su podmetnuli požar.

- Nakon ispitivanja, R. L. i S. S. biće predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Doboju. Teretimo ih za paljevinu - naveli su u policiji.

Dodali su da će rezultati vještačenja izuzetih tragova sa zgarišta pokazati na koji je način požar podmetnut.

Vlasnik “Slavuljica petrola” Milorad Slavuljica tvrdi da su, pored Latinovića i Stanojevića, i drugi radnici pumpe, Slavko Kovačević i Sreto Aničić, učestvovali u paljevini.

- To su smišljeno uradili da bi prikrili manjak koji su napravili jer su 11 mjeseci krali cigarete, pazare i gorivo. Ukupan manjak je bio oko 200.000 KM. Kada sam pregledom poslovnih knjiga uočio manjak i zatražio da mi sačine inventuru, riješili su da zapale pumpu, a inscenirali su razbojništvo - kazao je Slavuljica i dodao da je nastala šteta u paljevini oko dva miliona maraka.

Od Aničića u petak nismo uspjeli dobiti izjavu, dok je Kovačević samo kratko rekao da je na putu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana