Kovjenić poslije tuče kuhinjskim nožem izbo poznanika

N. B.
Kovjenić poslije tuče kuhinjskim nožem izbo poznanika

Banjaluka - Okružni sud u Banjaluci osudio je Dragana Kovjenića (21) na godinu zatvora zbog pokušaja ubistva poznanika Slobodana Škrbića (22).

Kovjenić je prethodno sa Tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivce. On je u decembru lani nakon svađe i tuče, kuhinjskim nožem od 25 centimetara u kafiću "Maks" u Trnu kod Laktaša izbo Škrbića i nanio mu teške povrede.

Škrbić, koji je izboden u predjelu grudnog koša, je  operisan u Univerzitetsko-kliničkom centru RS u Banjaluci, nakon čega se oporavio. Kovjenić je uhapšen, a nakon mjesec pritvora pušten da se brani sa slobode. U optužnici tužilaštva se navodi da je prije zbadanja i Kovjenić povrijeđen u tuči. Ispred kafića Kovjenić se potukao sa Škrbićem i Aleksandrom Vujićem.

- U sukobu je Kovjenić zadobio oguljotinu leđa, nagnječenje lijevog kuka i desnog koljena. Poslije toga otišao je u kafić i sa šanka uzeo kuhinjski nož - stoji u optužnici.

Potom je otišao do ulaza lokala, pa je prišao Škrbiću i Vujiću i počeo da im prijeti i psuje majku.

- Rekao im je "Dođite ovamo mamu vam j…., sad ću vas poklati". Zatim se vratio u lokal i sjeo u fotelju u uglu kafića. Škrbić i Vujić su ušli u lokal kako bi uzeli svoje jakne, a Kovjenić se digao iz fotelje i mašući nožem ponavljao "zaklaću vas, poklaću vas", nakon čega je Škrbić pokušao da ga udari. Kovjenić je tada u razdraženom stanju dva puta ubo Škrbića u desnu stranu grudnog koša - navedeno je u optužnici.

U Okružnom sudu su naveli da je optuženom u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru počevši od 8. decembra prošle godine do 8. januara ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana