Kod preminulog pacijenta iz Dervente pronašli oko 70.000 KM

Srna
Kod preminulog pacijenta iz Dervente pronašli oko 70.000 KM

Doboj - Smrt pacijenta Jove Ćulibrka (68) iz Dervente digla je na noge dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka" jer je u njegovoj torbici nakon što je preminuo pronađeno, kako nezvanično saznaju "Nezavisne", oko 70.000 KM, a koje trenutno nemaju kome da predaju, jer nije bio oženjen i nema bližu porodicu.

- Pacijent je imao kod sebe mušku torbicu. Tu je sve bilo u koverti, novac i štedna knjižica. To su ipak privatne stvari, ne bih pričala o detaljima, koliko čega - rekla je ljekar Rada Stjepanović.

Ćulibrk je proteklog vikenda umro na Odjeljenju pulmologije, gdje je primljen 30. oktobra, a po dolasku u bolnicu ostavio je broj telefona svoje komšinice u Derventi, koja je obaviještena o njegovoj smrti.

- Pacijent je sam, neoženjen. Mi smo kontaktirali sa onim koga je on naveo  u proceduri. Napisao je broj telefona komšinice. Ja sam sa njom lično kontaktirala i ona je rekla da on ima valjda polubraću. Međutim, za sada se niko nije pojavio - kaže Stjepanovićeva i ističe da je pronađeni novac predat u upravu bolnice.

Preminuli pacijent, koji je inače rođen u Bosanskom Petrovcu, a po zanimanju je bio rudarski inženjer, nije imao zdravstveno osiguranje, a po dolasku u bolnicu je prijavio samo dio novca i mobilni telefon.

- Pacijent se kod nas pojavio u takvom stanju skoro kao da je beskućnik, zapušten - priča glavna sestra odjeljenja Spomenka Đuranović. Ona je u razgovoru s njim pokušala da nađe način na koji će izmiriti troškove liječenja, s obzirom na to da nije bio osiguran.

- On je rekao da ima kod sebe nešto novca i po nekoj mojoj slobodnoj procjeni to bi bilo to da pokrije troškove liječenja - kaže Đuranovićeva te dodaje da Ćulibrka za vrijeme boravka u bolnici niko nije posjetio.

S obzirom na to da zvanično nema bližih srodnika, bolnica je kontaktirala sa derventskim Centrom za socijalni rad, koji će preuzeti tijelo i organizovati sahranu, dok bi policija trebalo da preuzme novac i uđe u trag nasljednicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana