Kod Doboja i Prijedora poginuli maloljetni otac i traktorista

N. B.
Kod Doboja i Prijedora poginuli maloljetni otac i traktorista

Doboj, Prijedor - Modričanin Dževad Ferhatović (38) i H. O. (17) iz Brčkog, te traktorista Nikola Marčeta (82) iz Prijedora poginuli su u odvojenim saobraćajnim nesrećama kod Doboja i Prijedora.

Ferhatović i maloljetnik nastradali su u srijedu oko 23 časa u slijetanju “forda” u Glogovici kod Doboja. Nesreća se desila kada je Ferhatović, koji je bio za volanom automobila, izgubio kontrolu nad autom te udario u betonski stub pored puta. Vozač i tinejdžer, koji je bio na mjestu suvozača, nastradali su na licu mjesta. Prema nezvaničnim informacijama, tinejdžer je iza sebe ostavio sina, koji nije napunio ni godinu, a Ferhatović mu je bio punac.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su, navodeći inicijale, da su obavili uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva u Doboju.

- Nakon vještačenja znaće se svi uzroci saobraćajne nesreće - naveli su u policiji.

Marčeta je poginuo prilikom prevrtanja traktora u šumi u Brezičanima kod Prijedora. Nesreća se desila u utorak oko 14 časova, kada je starac prevozio drva za ogrev. U jednom momentu izgubio je kontrolu nad traktorom, koji se prevrnuo i prignječio ga. Marčeta je preminuo na licu mjesta. Policija je obavila uviđaj, a ljekar mrtvozornik je mogao samo da konstatuje smrt. U Policijskoj upravi Prijedor rekli su da su utvrdili da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

Tinejdžerka (16) iz Doboja teško je povrijeđena kada ju je, dok je pješačila u ulici Svetog Save u Doboju, za volanom “fijata” udario Petrovčanin N. S. (22). Maloljetnica je prevezena u Dom zdravlja u Doboju, a potom u Bolnicu “Sveti apostol Luka”. Nezvanično saznajemo da je slomila ključnu kost.

N. B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana