Kadetom usmrtio biciklistu i pobjegao

Goran Obradović
Kadetom usmrtio biciklistu i pobjegao

Šamac - Biciklista Pero Popović (63) iz Šamca poginuo je u saobraćajnoj nesreći do koje je došlo na putu Šamac-Brčko u mjestu Baktuša kod Šamca.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 23.15 časova kada je Popovića dok je bio na putu prema kući udario automobil "opel kadet" kojim je upravljao Siniša Stevanović, a koji je poslije nesreće pobjegao. Međutim, Stevanović je ubrzo uhapšen.

Obdukcijom je utvrđeno da je od udara Popović zadobio obilne povrede glave i nagnječenje mozga usljed čega je preminuo na mjestu nesreće.

Prema izjavi mještana sela Baktuša Popović je u nedjelju uveče bio u svojoj kafani "Čitaonica" koja se nalazi u centru sela.

- On je oko 23 časa krenuo kući biciklom, kojim je uvijek dolazio do kafane. Na oko kilometar od njegove kuće sleđa ga je udario "kadet" kojim je upravljao Stevanović i odbacio nekoliko metara. Vozač je potom izašao i kada je vidio šta je uradio vratio se u vozilo i pobjegao je sa mjesta nesreće - rekao je jedan od mejštana.

Dodao je da se nesreća dogodila nekoliko metara od njegove kuće i da je čuo tup udar, a kada je pogledao kroz prozor samo je vidio automobil kako se udaljava. Kada je izašao Popović je već bio mrtav.

Članovi porodice Popovića ispričali su da Pero nije bio oženjen i da je bio dobrog zdravlja, kao i da je stalno vozio bicikl.

- On je dugo u selu držao kafanu u kojoj je često boravio. Komšija koji je vidio nesreću, ispričao mi je da je Stevanović nekoliko metara nosio Peru na haubi automobila, prije nego što se zaustavio - rekao je jedan od članova porodice.

Prema njegovim riječima u selu pričaju da je Stevanović vjerovatno bio pod uticajem alkohola i da je zbog toga pobjegao sa mjesta nesreće.

- Čuo sam kasnije da je njegova majka htjela da preuzme krivicu na sebe i da je rekla da je ona vozila automobil u trenutku nesreće. Međutim, nesreću je vidio komšija, ali i policajac koji je bio u blizini. U međuvremenu policija je došla do pouzdanih informacija da je automobilom upravljao Stevanović, što je on kasnije i priznao - rekao je jedan od Popovićevih rođaka.

Naveo je da se nesreća dogodila na ravnom i osvijetljenom dijelu, pa je čudno kako ga Stevanović nije vidio.

U policiji su dodali da će poslije obavljenih vještačenja biti poznat tačan uzrok nesreće.

Diplomski

Mještani Baktuše ispričali su da je Siniša Stevanović veoma dobar momak i da je u nedjelju uveče u kafiću "Rubin" u selu častio drugove zato što je prije nekoliko dana završio Fakultet za bezbjednost i zaštitu.

- Čuo sam da je sa društvom popio nekoliko pića, ali da nije bio pijan. Riječ je o veoma dobrom momku i žao mi je što mu se ovo dogodilo - rekao je jedan od poznanika Stevanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana