Izbo nožem bespomoćne štićenike

Nevena Bunić
Izbo nožem bespomoćne štićenike

Prijedor - Štićenik Doma za lica sa invaliditetom iz Prijedora Miroslav G. (21) uhapšen je zbog sumnje da je nožem izbo dva invalida koji su takođe smješteni u ovoj ustanovi, saznaje "Glas Srpske".

Sve se desilo u ponedjeljak oko 18.30 časova kada je Miroslav G. iz čista mira nasrnuo na šezdesettrogodišnjaka i tridesetogodišnjaka. Starijeg je ubo u stomak, a drugog u stopalo i potkoljenicu. Prema riječima direktora ove ustanove Rajka Drinića, napadač ima umjerene psihofizičke poteškoće, dok su izbodeni muškarci nepokretni i ne mogu normalno da komuniciraju.

- Napad se desio za vrijeme večere. Izbodeni spavaju u jednoj sobi i njima smo donijeli hranu, jer su nepokretni, a jedan od njih je i slijep. Osumnjičeni mladić je došao u njihovu sobu i izbo ih nožem iz čista mira. Ne znam odakle mu nož, niti šta je motiv ovog nedjela - kazao je Drinić.

Dodao je da su radnici u ovoj ustanovi brzo pozvali hitnu pomoć, ali da nisu odmah shvatili ko je izbo invalide.

- Tek kasnije naveče otkrili smo ko je izbo, nakon čega je osumnjičeni uhapšen. Inače, u ovakvim situacijama je praksa da svi korisnici imaju njegovatelja i rukovodioca, a u ovom slučaju njegovatelj je bio nakratko odsutan, jer je nosio hranu i drugim korisnicima - objasnio je Drinić.

Izbodeni korisnici Doma smješteni su u Opštoj bolnici u Prijedoru. Kako nezvanično saznajemo, šezdesettrogodišnjak je zadobio teške povrede unutrašnjih organa. On je operisan i juče je bio stabilno.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su, navodeći inicijale, da uhapšenog terete za pokušaj ubistva.

- Obavili smo uviđaj sa dežurnim tužiocem. Nakon kompletiranja predmeta, osumnjičenog M. G. ćemo predati u nadležnost Okružnog tužilaštva u Prijedoru - rekla je portparol Policijske uprave Prijedor Vesna Pačariz.

Miran mladić

Uhapšeni Miroslav G. nikada nije pravio probleme u Domu i bio je jedan od boljih i mirnijih korisnika.

- Bio je vrijedan, čistio je i obavljao poslove u dvorištu. Uvijek je bio spreman da pomogne drugima. Izlazio je u grad zajedno sa socijalnim radnikom i išao je na more putem naše ustanove - kazao je Rajko Drinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana