Incident u Slatini kod Foče: Upucao lovca umjesto divlje svinje

Glas Srpske
Incident u Slatini kod Foče: Upucao lovca umjesto divlje svinje

Foča - Lovac Saša Marić (36) iz Foče ranjen je u predjelu glave i grudi kada ga je u šumi u Slatini kod Foče greškom upucao Zajko Džanko (29) iz Sarajeva, koji je pucao u njega misleći da je riječ o divljoj svinji.

Prema nezvaničnim informacijama, Marić je u nedjelju bio u lovu sa Lovačkim društvom iz Foče, dok je Džanko, koji je član lovačkog društva iz Sarajeva, tog dana bio u posjeti roditeljima, povratnicima u Foču. Džanko je sa ocem krenuo u lov, a do ranjavanja je došlo oko 11 časova kada je čuo šuštanje u grmlju i pomislio da je naišla divlja svinja. Iz lovačke puške ispalio je dva metka u pravcu Marića i ranio ga. Ubrzo je stigla hitna pomoć, koja je prevezla povrijeđenog u Univerzitetsku bolnicu u Foči, gdje su mu konstatovane povrede koje nisu opasne po život.

- Dobili smo prijavu da je muškarac M. S. dovezen u bolnicu sa povredama nanesenim vatrenim oružjem prilikom lova. Izvršili smo uviđaj, a izvršioca pronašli u selu Boljesovići, koji je u potpunosti priznao krivično djelo. Od njega je oduzeta lovačka puška i municija - rekla je portparol Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica.

Iz LU "Bakić", pri kojem djeluje sekcija "Slatina", čiji je Marić član, kažu da se ovakvi incidenti dešavaju kod krivolova. Naglašavaju da kod lovačkih udruženja postoje kodeksi i pravila ponašanja koji sprečavaju nesreće.

- Svaki lovac mora imati na sebi fluorescentno obilježje, odnosno prsluk, lovačku dozvolu, oružni list, a neophodna mu je i dozvola lovovođe za lov - rekao je predsjednik LU "Bakić" Vlastimir Prodanović.

Incident u kome su akteri takođe bili lovci desio se u nedjelju naveče u tuzlanskom naselju Čaklovići, u kojem je pretučen i izboden S. M. (41). Do tuče je došlo kada je S. M. upozorio grupu lovaca da se udalje sa njegovog posjeda. Potom je došlo do prepirke i tuče. Policija u Tuzli ubrzo je uhapsila trojku S. H., S. O. i N. O.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana