Igru na vagonu prekinuo strujni udar

Jelena Stanić
Igru na vagonu prekinuo strujni udar

Konjic - Dječak K. D. (15) iz Konjica teško je povrijeđen kada ga je udarila struja na vagonu na željezničkoj stanici u Konjicu, potvrđeno je “Glasu Srpske”. Tom prilikom lakše je povrijeđen i V. C. (14) .

Nesreća se desila u nedjelju oko 17 časova, kada su tinejdžeri ušli u zabranjenu zonu i popeli se na jedan od vagona i nepažnjom dodirnuli elektromrežu visokog napona.

- Na licu mjesta utvrđeno je da je prilikom nesreće teške tjelesne povrede zadobio K. D., koji je nakon ukazane pomoći u bolnici u Konjicu prevezen u Univerzitetski klinički centar Sarajevo - saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Još su rekli da im je prijavljeno da su se djeca igrala na vagonu koji je bio pod električnim naponom.

Iz Kliničko-bolničkog centra Sarajevo nisu mogli da da daju informacije o zdravstvenom stanju povrijeđenog maloljetnika, jer nisu dobili roditeljsku saglasnost. Prema nepotvrđenim informacijama, mališan je juče bio u kritičnom stanju.

Takođe nisu bili upoznati sa stanjem lakše povrijeđenog djeteta, koje se nalazi na bolničkom liječenju u Konjicu.

Dežurni tužilac je obavio uviđaj i za sada ne postoje osnovi sumnje da je riječ o krivičnom djelu. Drugi detalji nisu saopšteni.

Mještani Konjica koji žive u blizini željezničkog depoa nisu znali šta se događa dok nisu čuli sirene i vidjeli vatrogasna vozila.

- Mislili smo da je riječ o požaru. Tek kasnije smo saznali da su dvojica mališana povrijeđena - kazao je jedan od mještana, koji nije želio da mu ime objavimo.

Pojedini mediji objavili su da je vagon bio pun municije, ali niko od nadležnih to niti je potvrdio niti demantovao.

Javnosti je još u svježem sjećanju nesreća iz Trnopolja kod Prijedora, kada je struja udarila L. Č. (20) i E. S. (19) iz Banjaluke koji su se popeli na vagon da bi se uslikali. Oni su uveče otišli do napuštenih teretnih vagona gdje su se popeli iz želje da naprave selfi. Međutim, strujni udar ih je bacio sa vagona na prugu. Na sreću, oni su nesreću preživjeli, ali su posljedice trajne.

Rizikuju život

Iz “Željeznica FBiH” su saopštili da su i jučerašnjoj nesreći, nažalost, povrijeđena djeca, ali da ona nisu izolovan slučaj.

- Nažalost uprkos svim upozorenjima i zabranama, koje su jasno vidljive, prugom se kreću neovlašćena lica i na taj način dovode u opasnost svoje i tuđe živote - rekli su iz “Željeznica FBiH” i naglasili da su penjanje na vagone, kretanje uz prugu i prelazak pruge na nedozvoljenim mjestima strogo zabranjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana