Hrvatski jezik u dnevniku i knjižicama

M. L.
Hrvatski jezik u dnevniku i knjižicama

Pelagićevo - U područnoj školi Gornja Tramošnica u Pelagićevu biće omogućeno da četvoro djece hrvatske nacionalnosti izučavaju hrvatski jezik i vjeronauku, istakao je ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević.

Malešević je rekao da je na jučerašnjem sastanku u ovoj školi konstatovano da je nastava u prethodnom periodu obavljana po planu i programu Posavskog kantona.

- Nije udovoljeno zahtjevu roditelja da bude zaposlena nova profesorka razredne nastave. Navedene predmete će predavati profesorka razredne nastave koja je prošla na konkursu i koja već radi u toj školi - rekao je Malešević.

Direktor Osnovne škole "Vaso Pelagić" u Pelagićevu Olga Lazić ističe da školi još nije dostavljena pismena odluka ministra, ali da će to uskoro biti učinjeno.

- Ministar je usmeno naložio da ta četiri učenika pohađaju nastavu po planu i programu RS, ali da uče hrvatski jezik i da se izvodi nacionalna grupa predmeta - rekla je Lazićeva.

S druge strane, roditelj jednog od učenika Ivo Kamenjašević tvrdi da će nastava za ove đake biti organizovana po hrvatskom planu i programu.

- Dogovoreno je da će se u školi raditi kao i do sada, što znači po hrvatskom planu i programu. Djeca će imati nacionalnu grupu predmeta. Doći će i nova učiteljica koja će učiti djecu na maternjem jeziku - rekao je Kamenjašević.

On je poručio da se djeca, koja već 22 dana ne dolaze na nastavu, u ponedjeljak vraćaju u školske klupe jer su zahtjevi roditelja ispunjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana