Hapšenje u Banjaluci, "pao" stari policijski znanac (VIDEO)

Nebojša Tomašević
Hapšenje u Banjaluci, "pao" stari policijski znanac (VIDEO)

BANjALUKA – Rajko Pavić uhapšen je danas u Banjaluci, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Hapšenje su izveli pripadnici Policijske uprave Banjaluka. Kako se može vidjeti na snimku koje su objavili pojedini mediji, policija je presrela automobil, opkolila ga i uhapsila jedno lice. Pavić je hapšen krajem maja zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa slučajem otmice.

Pavić ima iza sebe podeblji kriminalni dosije i nedavno je hapšen zbog sumnje da je pomagao Nenadu Radinkoviiću  koji je pritvoren zbog sumnje da je oteo Halida N. od čijeg brata je uzeo 42.000 evra u kripto valuti kao otkupninu. Paviću je stavljeno na teret da je podigao novac koji je Radinković naplatio od žrtvinog brata.

Osuđivan je više puta, a  2011. gopdine mu je u banjalučkom Okružnom sudu izrečena kazna od ukupno 20 godina zatvora zbog više krivičnih djela. Osuđen je na tri i po godine zatvora zbog bijega iz Kazneno-popravnog zatvora Banjaluka i ta  kazna je objedinjena sa ranijom osudom od 18 godina i šest mjeseci zatvora zbog više teških krivičnih djela, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina zatvora.

Njega je zagrebački Županijski sud 23. novembra 2010. godine u odsustvu nepravosnažno osudio na 15 godina zatvora zbog trostrukog pokušaja ubistva.

Osuđen je jer je, u vrijeme dok je bio u bjekstvu iz trebinjskog zatvora, 2005. godine pred klubom "Fontana" u Zagrebu pucao u trojicu radnika obezbjeđenja i teško ih ranio. Okružni sud u Banjaluci je u maju 2006. godine osudio Pavića na 42 mjeseca zatvora zbog tri teška krivična djela. On je 14. januara 2006. godine, tokom proslave Pravoslavne nove godine, u kafe-baru "Voks" hicem iz pištolja u glavu ranio Nebojšu Rosića.

Pavić je prvo krivično djelo počinio još 2004. godine, kada je ranio Slavicu Knežević iz Bronzanog Majdana dok je čekala autobus na stajalištu u ulici Krajiških brigada u Banjaluci. Trčeći za automobilom "opel omega", čiji vozač je udario njegovog psa Bagzija, Pavić je ispalio šest hitaca, od kojih je jedan pogodio Kneževićevu u ruku.

Pavić je 2006. godine u bijeljinskom Okružnom sudu osuđen na 15 godina zatvora jer je 24. novembra 2004.  zajedno sa Božom Cvjetinovićem i Eldinom Omeragićem opljačkao porodičnu kuću pekara Sretena Radića u Bratuncu. Tokom oružane pljačke ukrali su 28.000 maraka, ubili Božića i teško ranili njegovu suprugu Snježanu.

 

;

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana