Gilmaru godina robije: Ispalio sedam hitaca na žrtvu!

Nebojša Tomašević
Gilmaru godina robije: Ispalio sedam hitaca na žrtvu!

Boris Mitrović zvani Gilmar osuđen je u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu na godinu zatvora zbog teškog povrjeđivanja Nemanje Gluhakovića kojeg je pogodio sa sedam hitaca iz pištolja ranio u noge u Istočnom Novom Sarajevu.

Gilmar je bio optužen za pokušaj ubistva Gluhakovića, ali je djelo prekvalifikovano pa je osuđen krivično djelo teška tjelesna povreda. Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je optuženi zaključio sa  Okružnim tužilaštvom u Istočnom Sarajevu. Sporazum je prihvatilo sudsko vijeće pa je na osnovu toga izrečena presuda.

Gilmaru je u kaznu uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od 5. decembra 2022. godine do 16. maja 2023. godine. Presudom je  oslobođen  od obaveze plaćanja troškova krivičnog postupka, koji će pasti na terete budžet Republike Srpske.

Prema presudi, sve se desilo 3. decembra 2022. godine u Istočnom Sarajevu u ugostiteljskom objektu "Rakija bar". Navodi se da je Gilmar nakon prepirke iz pištolja ispalio sedam hitaca prema Gluhakoviću koga su pogodila četiri kuršuma i on je zadobio tri prostrijelne rane u predjelu lijeve potkoljenice sa prijelomom kosti lijeve golenjače i prostrijelnu ranu desne natkoljenice.

Kako je ranije saopštilo Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, Gilmar je nakon svađe sa Gluhakovićem otišao do kuće H.A. te se sa istim taksijem vratio do ugostiteljskog objekta i sa ulaznih vrata zapucao na Gluhakovića.

Mitrović je nakon toga pobjegao, a povrijeđeni Gluhaković je prevezen u bolnicu „Srbija“ gdje mu je ukazana pomoć. Mitrović se nakon tri dana bijega  u prisustvu branioca predao policiji, kada je i uhapšen. Odbrana osumnjičenog je još tokom istrage osporavala pravnu kvalifikaciju krivičnog djela ističući da je osumnjičeni priznao da je ispalio sedam metaka jer ga je oštećeni pljunuo u lice. Naglasili su da on nije imao namjeru da ga ubije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana