Fotografije gole bivše supruge stavljao na Fejsbuk

Nebojša Tomašević
Fotografije gole bivše supruge stavljao na Fejsbuk

Pale - Muškarac iz Pala M. Š. prijavljen je policiji da je na profilu društvene mreže "Fejsbuk" objavio fotografije svoje bivše supruge G. Š. na kojima je ona gola.

Iz CJB Istočno Sarajevo je saopšteno da im je ovaj slučaj prijavljen 20. jula i da je M. Š. hakovao lozinku za "Fejsbuk" profil svoje bivše supruge te je promijenio.

U policiji su pojasnili da je M. Š. otkrio lozinku za "Fejsbuk" profil svoje bivše supruge te je potom promijenio. To je uradio kako bi njene fotografije objavljivao na "Fejsbuku" u njeno ime.

- Policiji je G. Š. prijavila da je njen bivši suprug bez njene dozvole objavio njene kompromitujuće fotografije na "Fejsbuku". Rekla je da je on takođe neovlašćeno koristio njen profil na ovoj društvenoj mreži. Obaviješten je tužilac i pokrenuta je istraga ovog slučaja - navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo osumnjičenog za sada tereti za krivično djelo neovlašćeno fotografisanje.

- U toku je istraga s ciljem da bude utvrđeno na koji način je M. Š. počinio djelo za koje je osumnjičen, kao i radi utvrđivanja motiva. On će biti priveden i ispitan. Poslije toga biće odlučeno koje će mjere biti preduzete protiv njega - kazali su u policiji.

Za pomenuto krivično djelo u Krivičnom zakonu RS predviđena je novčana kazna ili zatvor do godine.

Izvor blizak istrazi je rekao da je M. Š. u više navrata na "Fejsbuku" objavio fotografije bivše supruge G. Š. na kojima je ona gola jer je želio da joj se osveti zbog raskida braka.

- Osim toga, on je njene fotografije slao prijateljima. Postoji sumnja da je on to uradio iz ljubomore jer ona ne želi da živi s njim - kazao je izvor blizak istrazi.

Poznanici G. Š. i M. Š. ispričali su da oni određeno vrijeme ne žive zajedno. Naveli su da je M. Š. odselio u drugi grad.

- Posvađali su se i razveli i žena je nastavila svojim putem. Međutim, njen bivši suprug je ljubomoran i to mu je teško palo - istakla je mještanka Pala ne želeći da se predstavi.

Prema informacijama iz CJB Istočno Sarajevo, ovo je prvi ovakav slučaj ove godine na području Istočnog Sarajeva.

Zloupotrebe

Na području RS prošle godine zabilježeno je nekoliko sličnih slučajeva zloupotrebe putem "Fejsbuka". Najzanimljiviji je slučaj Dragana Jakovljevića, koji je putem interneta ucjenjivao 40 žena tražeći da mu pošalju fotografije na kojima su obnažene ili će im izbrisati podatke na društvenoj mreži i u i-mejl adresama. Protiv njega je 31. marta ove godine CJB Banjaluka podnio izvještaj Okružnom tužilaštvu. U avgustu 2013. godine policija Srpske uhapsila je Sinišu V. zbog sumnje da je dogovorio ljubavni sastanak sa dvanaestogodišnjom djevojčicom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana