Formiran predmet zbog smrti dječaka koji je liječen u bijeljinskoj Bolnici

GS
Formiran predmet zbog smrti dječaka koji je liječen u bijeljinskoj Bolnici

BIJELjINA - Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini odlučilo je da formira predmet u vezi sa smrću desetogodišnjeg dječaka koji se liječio u bijeljinskoj Bolnici "Sveti vračevi", saopšteno je iz Tužilaštva.

Odluka je donesena uzimajući u obzir novinske izvještaje i javne objave u vezi sa smrću dječaka A.K. Predmet pod službenom oznakom "KTA" biće dodijeljen tužiocu koji će preduzeti sve neophodne mjere i radnje radi rasvjetljavanja događaja - navodi se u saopštenju i dodaje da je odluka donesena 14. septembra.

Desetogodišnji Aleksandar Kovač iz Bijeljine  preminuo je 28. avgusta. Zbog nerazjašnjene smrti dječaka, koji se liječio u bijeljinskoj bolnici, pokrenut je disciplinski postupak i do daljeg zabranjen rad za dva ljekara.

Roditelji dječaka Danijela Ognjenović-Kovač i njen suprug Dario ogorčeni su jer smatraju da su svog sina pokopali zbog nemara ljekara.

Direktor Bolnice Zlatko Maksimović rekao je da je disciplinski postupak pokrenut protiv doktora Branke Gavrić i Bojana Gajića, jer je Komisija za unutrašnji nadzor utvrdila da su napravili proceduralne greške.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana