Dvojica Banjalučana uhapšeni zbog droge

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su dva lica iz ovog grada zbog prometa droge, odnosno prisustva droge u organizmu.

Iz ove uprave je saopšteno da je prilikom kontrole putničkog automobila marke "citroen" kojim je upravljalo lice čiji su inicijali S.K. iz Banjaluke pronađeno 0,80 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu.

"Lice je lišeno slobode te protiv njega slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da su pripadnici Policijske uprave Banjaluka izvršili kontrolu putničkog automobila kojim je upravljalo lice čiji su inicijali O.T. iz Banjaluke.

"Izvršeno je testiranje na prisustvo opojne droge u organizmu, te je utvrđeno prisustvo droge `THC`. Lice je lišeno slobode i biće sankcionisano zbog vožnje pod uticajem opojne droge", navode iz policije.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka juče su u 8.20 časova postupili po zaprimljenoj prijavi da je mjestu Borkovići, grad Banjaluka, došlo do požara na kući i pomoćnom objektu - stolarska radionica vlasništvo lica čiji su inicijali R.B.

Požar, u kojem nije bilo povrijeđenih lica lokalizovali su pripadnici Vatrogasne jedinice Grada Banjaluka.

Uviđajem je utvrđeno da je požar izbio u prizemlju kuće gdje se nalazi dimnjak, a proširio se na cijelu kuću i pomoćni objekat. O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana