Dva sudara u prečniku od pola kilometra u Karanovcu kod Banjaluke

N. T.
Dva sudara u prečniku od pola kilometra u Karanovcu kod Banjaluke

Banjaluka - Dvije osobe su povrijeđene u sudaru "audija" i "folksvagen džete" koji se juče ujutro dogodio u Karanovcu kod Banjaluke. Povrijeđen je vozač "audija" Borislav Vučenović i suvozač iz "džete" Nihad Bašić.

Nesreća se dogodila oko 8.30 časova, a samo deset minuta poslije na 500 metara dalje od ove nesreće prema Karanovcu  sudarili su se "golf" i "pežo 405".  U ovoj nesreći nije niko povrijeđen.

Iz CJB Banjaluka je potvrđeno da su se nesreće dogodile  i da su u sudaru "audija" i "džete" dvije osobe povrijeđene.

- U toku je istraga u cilju utvrđivanja uzroka nesreće. Povrijeđenima je pomoć ukazana u bolnici u Banjaluci i oni nisu zadobili ozbiljnije povrede - rekli su u CJB Banjaluka.

Vozač "džete" Munib Zec, koji nije povrijeđen, ispričao je da se sve brzo dogodilo.

- Išao sam iz pravca Jajca prema Banjaluci i u susret meni je dolazio "audi" koji je malo prešao bijelu liniju. Mislim da sam i ja išao blizu linije pa je došlo do sudara. Od siline udara oba smo se okrenuli na kolovozu. Nisam mogao odmah izaći iz vozila i pomogli su nam slučajni prolaznici. - ispričao je Zec.

Pripadnik Oružanih snaga BiH Abaz Krako prvi je naišao na sudar "džete" i audija" i pomogao u izvlačenju povrijeđenih.

- Čim sam vidio sudar odmah sam izašao da pomognem. Vozač "audija" udario je glavom u vjetrobransko staklo i pokušavao je izaći, ali nije mogao jer su vrata zgužvana. Jedva smo ih otvorili i izvukli ga. Nisu mogli sami  da izađu ni putnici iz "džete" jer je je njihovo auto s boka bilo uništeno pa smo im pomogli - rekao je Krako.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana