Dva puta pretukao trudnu suprugu

Agencije
Dva puta pretukao trudnu suprugu

Ljubuški - Opštinski sud u Ljubuškom odredio je jednomjesečni pritvor J. Nj. (29) iz Čapljine zbog sumnje da je dva puta u pijanom stanju pretukao trudnu suprugu i udario njenu sestru.

Kantonalno tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona  (ZHK) osumnjičenog tereti da je u petak pijan napao svoju suprugu u sedmom mjesecu trudnoće. Sve se desilo kada je nesrećna žena bježala od supruga u smjeru kuće u kojoj žive u Ljubuškom. Nasilnik ju  je stigao i šakom udario u glavu, a ona je od siline udarca pala u nesvijest.

- Dok je ležala, prišao joj je i nogama i šakama udarao po stomaku - naveli su u Kantonalnom tužilaštvu ZHK.

Nasilnik se sumnjiči i da je 21. aprila ove godine u kući punice, takođe pijan udario suprugu koja je tom prilikom pala i udarila glavom o stepenicu i izgubila svijest. Vidjevši kako bespomoćno leži, sestre su joj priskočile u pomoć. Međutim, nasilnik je udario i jednu od sestara svoje supruge i nanio joj povrede.

- Osumnjičeni je nakon svega porazbijao stvari po kući tražeći ključeve od automobila sa namjerom da vozi njihovo dijete, koje je u jednom trenutku uzeo u ruke. Kada je dijete počelo da plače, ostavio ga je samog na podu dnevne sobe i pobjegao - naveli su u Kantonalnom tužilaštvu ZHK.

Dodali su da osumnjičenog terete za nasilje u porodici, nanošenje lakih povreda, otuđenje tuđe stvari i upravljanje neregistrovanim automobilom. Istakli su da je pritvor određen zbog bojazni da bi nasilnik mogao ponoviti nasilje u porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana