Državljani BiH i Srbije prodavali heroin u Švajcarskoj

N. T.
Državljani BiH i Srbije prodavali heroin u Švajcarskoj

Cirih - Dvojica muškarca iz Srbije starosti od 20 i 24 godine te žena (35) i muškarac (54) porijeklom iz BiH uhapšeni su u Cirihu u Švajcarskoj zbog trgovine drogom nakon što je od njih oduzeto 2,2 kilograma heroina.

Droga je pronađena u stanu koji su koristili državljani Srbije u Cirihu i  osoba porijeklom iz BiH.

Policija u ovom švajcarskom gradu nije saopštila identitet uhapšenih, ali su kazali da su osumnjičene pratili od 25. avgusta jer su saznali da se bave švercom narkotika. Kako je saopšteno iz policije u Cirihu toga dana oko 18 časova inspektori su pratili kupoprodaju droge između dvije osobe iz Srbije.

- Nisu ih tad uhapsili, već su nastavili da ih prate. Tako su uspjeli da lociraju stan u kojem su se krili dileri i da  otkriju njihove saučesnike - pišu mediji u Švajcarskoj. Policija je po nalogu tužioca odmah pretresla stan koji koriste Srbi i pronašla je tu 1,5 kilograma heroina.

- Droga je zaplijenjena, a dvojica Srba koji su zatečeni u stranu su uhapšeni. Utvrđeno je da su  oni  ilegalno boravili u Cirihu. Daljom istragom policija je otkrila dvoje državljana BiH s kojima su Srbi sarađivali. U njihovom automobilu pronađeno je 700 grama heroina pa su i oni privedeni - rekao je izvor blizak istrazi.

Uhapšene osobe predate su u nadležnost tužilaštva, a policija je nastavila istragu da utvrdi da li su imali pomagače. Ranije je u Švajcarskoj uhapšen državljanin Srbije (54) zbog međunarodnog šverca droge. Policija je  26. avgusta u švajcarskom gradu Lucernu uhapsila državljanina Srbije (54) zbog sumnje da je drogu dopremao iz Holandije ili Njemačke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana