Drumski razbojnici iz Novog Grada ukrali 80.000 KM

Nevena Bunić
Drumski razbojnici iz Novog Grada ukrali 80.000 KM

Novi Grad - Dario Taškov (30) i Čedomir Nikolić (36) iz Novog Grada uhapšeni su zbog sumnje da su opljačkali radnika kladionice “Vilijams”, dok se Nikolić tereti još i za pljačku dvije kuće, a u ovim krađama pričinjena je šteta od oko 80.000 KM.

Taškov i Nikolić se sumnjiče da su sa pomagačem u junu 2016. godine u Donjem Vodičevu automobilom presreli “kedi” kojim je radnik kladionice “Vilijams” S. M. prevozio pazar. Maskirani, prijeteći pištoljem i puškom ukrali su mu torbu sa 31.800 KM, pištolj, zlatnu ogrlicu i torbicu sa dokumentima, a potom pobjegli.

Nikolić se tereti za još dvije teške krađe na području Novog Grada. Osumnjičen je da je u protekloj novogodišnjoj noći, sa još jednim lopovom, provalio u kuću Senudina V. (50) u Crnoj Rijeci. Dvojac je kroz balkonska vrata ušao u kuću i nakon premetačine, ukrali su 30.000 KM, zlatni i srebrni nakit vrijedan 5.000 KM.

- Nikolića terete da je u noći između 15. i 16. novembra provalio u kuću Š. N. u Poljavnicama odakle je ukrao razne stvari vrijedne 6.000 KM. Među plijenom je bio alat, aparat za gašenje požara i lovačka puška - rekao je izvor blizak istrazi. U obje provale vlasnici nisu bili kod kuće u vrijeme krađe.

Na vanrednoj konferenciji za novinare Policijske uprave Prijedor, koja je organizovana povodom hapšenja dvojca, rekli su da su razbojnici otkriveni u akciji “Kod”.

- Uz nadzor Okružnog tužilaštva u Prijedoru prikupili smo sve materijalne tragove i ispitali više lica. Detaljna istrga je dovela do osumnjičenih - rekao je načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić.

Nikolić i Taškov od ranije su poznati po teškim krađama. Nikolić je uhapšen u januaru lani zbog sumnje da je sa Zijadom Smlatićem (20) iz Bosanske Krupe opljačkao “Konzum” u Cazinu. Dvojac je prijeteći automatskom puškom i pištoljem od radnica oteo oko 4.000 maraka, nakon čega su pobjegli. Lisice na ruke su im stavljene istog dana.

Na slobodi

Nakon hapšenja Dario Taškov je zadržan u pritvoru, dok je Čedomir Nikolić pušten da se brani sa slobode.

- D. T i Č. N. osumnjičeni su za razbojništvo i tešku krađu. D. T. je predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Prijedoru - rekli su u Policijskoj upravi Prijedor.

Nezvanično, Nikolić je priznao razbojništvo i krađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana