Drogirao goste pa im praznio novčanike

Slika: omamljivac
Drogirao goste pa im praznio novčanike

Brčko - Vlasnik disko bara "Kaskada" u Gornjem Rahiću kod Brčkog Zijad Karalić zvani Gike uhapšen je i pritvoren zbog sumnje da je antipsihotičkim tabletama drogirao i omamljivao goste pa od njih krao novac.

Gike je uz pomoć svojih radnika u disko baru od marta do avgusta ove godine pljačkao goste koje je prethodno drogirao tabletama. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni Karalić je koristio antipsihotik "clozapine" koji izaziva omamljenost slično kao narkotici.

- On je uz pomoć svog osoblja te tablete stavljao u alkoholno piće gostima za koje je znao ili pretpostavljao da imaju pune novčanike. Nakon što bi oni popili piće s tim tabletama, u većini slučajeva su bivali omamljeni i nisu znali za sebe. Tada je nastupao Karalić koji je od njih krao novac, a da oni to nisu mogli ni da opaze - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je nakon otkrića ovog slučaja nekoliko gostiju pregledano i u njihovoj krvi je utvrđeno prisustvo antipsihotika.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta, navodeći njegove inicijale, saopšteno je da je Karaliću Osnovni sud u Brčkom odredio jednomjesečni pritvor zbog više teških krađa počinjenih na drzak način.

- Osumnjičeni je u više navrata na naročito drzak način krao novac od gostiju u svom ugostiteljskom objektu. Tužilaštvo raspolaže dokazima da su u većini slučajeva opljačkani gosti prije krađe omamljeni uz pomoć tableta opojnog dejstva i alkohola. Tablete korištene u te svrhe  pronađene su tokom pretresa kod osumnjičenog nakon hapšenja - saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Dodali su da je osumnjičenom pritvor određen zbog bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo i zbog težine krivičnog djela. U policiji su istakli da je rješenje o određivanju pritvora osumnjičenom potvrdio i Apelacioni sud u Brčkom koji je odbio žalbu branioca osumnjičenog.

N. T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana