Dragičević prijavljen zbog prijetnji policiji

N. T.
Dragičević prijavljen zbog prijetnji policiji

Banjaluka - Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića (21) iz Banjaluke, Davor Dragičević, prijavljen je banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog prijetnji policiji.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći njegove inicijale, saopštili su da ga terete za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- D. D. sumnjičimo da je od 15. do 17. oktobra prilikom javnog govora na skupu i putem društvenih mreža i više portala uputio ozbiljne prijetnje da će napasti na službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - saopšteno je iz PU Banjaluka ne navodeći detalje.

Prema nezvaničnim informacijama, Davor je prijetnje izrekao na protestnim skupovima "Pravda za Davida" koji se održavaju već više od 200 dana na Trgu Krajine u Banjaluci. Ovi protesti su započeli nakon pronalaska Davidovog mrtvog tijela. Ovaj mladić je nestao 18. marta u centru Banjaluke, a njegovo tijelo nađeno je šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas. Iz policije je tada saopšteno da je najvjerovatnije sam upao u rijeku i utopio se. Poslije tri mjeseca istrage tužilaštvo je slučaj okarakterisalo kao ubistvo.

U ovom slučaju banjalučki Okružni sud nedavno je ukinuo rješenje o produženju pritvora Alenu Kukiću (36), osumnjičenom za manipulisanje dokazima u istrazi ubistva Davida. Predmet je vraćen Osnovnom sudu, koji treba da donese novu odluku o pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana