DNK tragovi otkrili ubice Seada Hajdarevića iz Tuzle

N. T.
DNK tragovi otkrili ubice Seada Hajdarevića iz Tuzle

Tuzla - Policija Tuzlanskog kantona uhapsila je N. M. (46) i F. Z. (32) zbog sumnje da su u novembru prošle godine ubili Seada Hajdarevića (54) u njegovoj kući u tuzlanskom naselju Bare.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni otkriveni na osnovu DNK tragova koje su ostavili iza sebe u kući i ukradenom vozilu kojim su pobjegli.

- Osumnjičene teretimo da su 21. novembra prošle godine oko sat iza ponoći ušli u kuću Hajdarevića, vezali ga i brutalno pretukli. On je od teških povreda preminuo, a napadači su ukrali ključ od njegovog automobila i odvezli se prema obližnjem naselju. Tu su vozilo gurnuli u provaliju i pobjegli - saopštili su iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Portparol ovog tužilaštva Admir Arnautović je kazao da će nakon ispitivanja osumnjičenih nadležni tužilac odlučiti da li će za njih tražiti pritvor.

- U istrazi ovog slučaja osim policije i tima tužilaštva učestvovao je i Centar za forenzička ispitivanja i informatičku podršku FUP-a. Tokom istrage prikupljeno je dosta dokaza - rekao je Arnautović.

Hajdarevića je mrtvog u hodniku njegove kuće pronašla djevojka dan nakon zločina. Ona je kod njega došla da vidi šta je s njim, jer joj se duže vrijeme nije javljao na telefonske pozive. Ležao je u lokvi krvi i na sebi je imao veliki broj povreda po cijelom tijelu, pa je odmah utvrđeno da se radi o ubistvu.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je motiv zločina najvjerovatnije koristoljublje i da su osumnjičeni Hajdarevića napali s namjerom da ga opljačkaju. Hajdarević se bavio preprodajom mobilnih telefona, a nije poznato da li je bio u sukobu sa bilo kim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana