Djevojka povrijeđena na Bjelašnici helikopterom prebačena na KCUS

klix.ba
Djevojka povrijeđena na Bjelašnici helikopterom prebačena na KCUS

Sarajevo - Djevojka koje je povrijeđena prilikom skijanja na lokalitetu Kabalova na Bjelašnici izvučena je helikopterom Oružanih snaga BiH i prebačena na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Podsjećamo, otac 29-godišnje djevojke u 12 sati je prijavio Operativnom centru Federalne uprave civilne zaštite da je njegova kćerka pala sa stijene tokom skijanja.

Iako je otac kazao da se djevojka ne može pomjeriti i da je zadobila povrede kičme, nezvanično saznajemo da djevojka nije ozbiljno povrijeđena te da se pretpostavlja da je riječ o lomu noge.

Teren na kojem je djevojka pala je bio nepristupačan i veoma opasan, zbog čega je zatražen helikopter OSBiH.

Iz FUCZ-a su nam kazali da je ljekar iz helikoptera spušten do djevojke te da je ona nakon imobilizacije vertikalnim transportom prebačena u helikopter kojim je prevezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Istovremeno, u akciju spašavanja bili su uključeni pripadnici FUCZ, Gorske službe spašavanja Sarajevo, a na mjesto nesreće upućeni su i ekipa Hitne pomoći te policija.

Iz GSS-a su kazali da su se u blizini terena na kojem je pala djevojka i ranije dešavale nesreće, a jedna od njih je i ona u kojoj je prošle godine poginuo alpinista Dragi Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana