Dječaka ubila struja pred očima drugara

Nebojša Tomašević
Dječaka ubila struja pred očima drugara

Kneževo - Damjan Dukić (14) iz Kneževa poginuo je od strujnog udara nakon što se popeo na metalni stub visokonaponske elektromreže i dotakao žicu, a ovu tragediju su bespomoćno posmatrali njegovi drugari, saznaje “Glas Srpske”.

Tragedija se desila u nedjelju popodne na izletištu Paunovac, a sa stradalim dječakom bila su još dva drugara i drugarica. Oni su se cijeli dan družili na izletištu, a Damjan je došao skuterom, na kojem su se neko vrijeme svi vozili. Prema riječima izvora bliskog istrazi, dječak se u jednom momentu odvojio od njih i popeo na metalni stub, te vjerovatno nehotice dodirnuo žicu pod naponom.

- Penjući se govorio je da želi na vrh. Drugari su ga plačući molili da siđe, ali nije ih slušao. Dok je bio gore, dotakao je žicu lijevom rukom i odmah su izbile varnice. Udar struje ga je odbacio i pao je na zemlju. Drugovi su mu pritrčali, ali ništa nisu mogli da urade. Zvali su pomoć i kada su došli ljekari dječak je već bio mrtav - rekao je ovaj izvor.

Prema njegovim riječima, metalni stubovi na koje se dječak penjao su visoki i do 30 metara.

- Šta je dječaka natjeralo da se penje, niko neće znati. Vjerovatno je u pitanju dječja znatiželja - kazao je izvor.

Damjan je pohađao deveti razred Osnovne škole “Dositej Obradović”, a u posljednje vrijeme uglavnom je boravio sa majkom u Kneževu.

- Otac mu radi u inostranstvu, gdje je bio u momentima ove tragedije. Majka drži butik u gradu, gdje i radi. Damjan ima i sestru koja živi u Njemačkoj - rekao je jedan poznanik dječakove porodice, ne želeći da mu pominjemo ime.

Dodao je da je tragedija šokirala Kneževo, a u školi koju je dječak pohađao vladaju muk i nevjerica. Direktor OŠ “Dositej Obradović” Goran Aleksić kazao je da je Damjan bio primjeran i dobar đak.

- Sve nas je ovo pogodilo, a njegovi drugari koji su juče došli na nastavu su svi plakali. Velika je tragedija, ne znam šta da kažem. Dječak je bio uvijek nasmijan - kazao je Aleksić.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva, navodeći inicijale, potvrdili su da je Damjan stradao od strujnog udara kada se popeo na stub visokonaponske elektromreže. Istakli su da je dežurni tužilac naložila istragu u cilju utvrđivanja okolnosti ove nesreće. Dječak će biti sahranjen danas na lokalnom groblju u Kneževu.

Posjeta

Goran Aleksić i drugi predstavnici škole juče su posjetili porodicu stradalog dječaka.

- Porodica je u šoku i teško je bilo šta reći u ovakvoj situaciji. Škola će organizovati odlazak đaka na sahranu stradalom dječaku. Ići će cijeli njegov razred, kao i nastavnici - rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana