Direktorica i radnici “iznajmili” 50.000 KM

N. B.
Direktorica i radnici “iznajmili” 50.000 KM

Banjaluka - Direktorica i radnici preduzeća za iznajmljivanje automobila “Protekšn šild” iz Banjaluke osumnjičeni su da su zloupotrebama ojadili ovo preduzeće za 49.470 KM, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su direktorica i vlasnica ove firme Larisa Božić, radnici Dušan Božić, Mićo Stanišljević i Niko Blagojević. Oni su prijavljeni Okružnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da su različitim malverzacijama od januara do septembra oštetili “Protekšn šild”.

- L. B. je osumnjičena da dobijeni novac od usluga iznajmljivanja vozila nije polagala na račun preduzeća, već je podizala novac za sopstvene potrebe. Ona je u martu sa D. B. prodala jedno vozilo u vlasništvu preduzeća, a u zamjenu su dobili dva automobila i novac koji su zadržali - naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Dodali su, navodeći inicijale, da Stanišljevića i Blagojevića terete da su zajedno prodali dva automobila preduzeća, a za uzvrat dobili drugo vozilo i novac. Blagojevića terete da je zadržao dio novca od prodaje auta. Ukupna šteta nastala ovim krivičnim djelima iznosi 49.470 maraka.

I direktorica preduzeća iz Modriče V. N. (43) prijavljena je tužilaštvu zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica. Nju sumnjiče da je u 2017. i 2018. sa žiro računa matičnog preduzeća prebacila 319.660 KM na svoj račun, kao i da je u ime preduzeća podigla kredit u banci iz Banjaluke, kojoj je ostala dužna 50.100 maraka. U međuvremenu, zbog lošeg poslovanja, pokrenuta je likvidacija, a potom i stečajni postupak njenog preduzeća pred privrednim sudom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana