Dilerima 22 godine i četiri mjeseca zatvora

Goran Obradović
Dilerima 22 godine i četiri mjeseca zatvora

BANjALUKA - Pet osoba koje su uhapšene u akciji "Hit" osuđeno je juče u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 22 godine i četiri mjeseca zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnom drogom.

Dino Muzaferović (23) iz Velike Kladuše i Kristian Venzais (37) iz Rijeke osuđeni su na po pet godina zatvora.

Borislav Nišić (30) iz Gradiške dobio je četiri godine i osam mjeseci, a Almir Hasikić (32) iz Banovića tri godine zatvora. Željko Blagojević (36) iz Kneževa osuđen je na tri godine i šest mjeseci, a Rasim Esen (52) iz Srebrenika na godinu zatvora.

Venzaisu je izrečena i mjera odvikavanje od zavisnosti od droga koja će biti sprovedena kada bude upućen na izdržavanje kazne u Kazneno-popravnom zavodu Tunjice u Banjaluci.

Presudu je izreklo sudsko vijeće kojem je predsjedavala Vesna Stanković-Ćosović.

Prema navodima u presudi, oni su sa još sedam osoba koje su ranije osuđene na zatvorske kazne od polovine jula do 6. novembra prošle godine preprodavali opojne droge heroin i marihuanu. Oni su uz zajednički dogovor drogu preprodavali po cijenama od pet do 150 maraka, zavisno od vrste i količine droge.

Sudija Vesna Stanković-Ćosović je obrazlažući presudu rekla da je tužilaštvo dokazalo da su optuženi počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

- Kao olakšavajuće okolnosti uzeto je to što su većina od optuženih roditelji jednog ili više maloljetne djece - istakla je Vesna Stanković-Ćosović.

U zatvorsku kaznu biće uračunato i vrijeme koje su osuđeni proveli u pritvoru od početka novembra prošle godine kada su uhapšeni, kao i da im se pritvor produžava do pravosnažnosti presude.

Ranije osuđivani

Sudija Vesna Stanković-Ćosović navela je da je otežavajuća okolnost za Dinu Muzaferovića i Kristiana Venzaisa bila činjenica da su ranije osuđivani za isto krivično djelo.

- Borislav Nišić, Elvir Hasikić i Željko Blagojević su takođe ranije osuđivani, ali za druga krivična djela. Kao otežavajuća okolnost uzeto je i to što su oni počinili veći broj krivičnih djela za veoma kratak period, kao i da su drogu prodavali zavisnicima i maloljetnicima i za počinjena krivična djela nisu iskazali kajanje - rekla je Vesna Stanković-Ćosović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana