Diler progutao drogu pred policijom

Jelena Stanić
Diler progutao drogu pred policijom

Mostar - Muškarac D. P. (41) iz Mostara progutao je dva paketića droge nakon što ga je uhapsila policija u blizini Osnovne škole “Petar Bakula” u Mostaru, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

To se desilo u srijedu oko 20 časova, kada je policija izašla na teren na osnovu anonimne prijave da nepoznati muškarac prodaje drogu djeci u blizini škole.

- Patrola je po izlasku na teren zatekla osumnjičenog i uhapsila ga. Prilikom pretresa on je progutao dvije kesice sa praškastom bijelom materijom, za koju se pretpostavlja da je droga - kazao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Dodao je da su osumnjičenog nakon toga odvezli u bolnicu kako bi mu bila ukazana ljekarska pomoć.

- Tek nakon što budu gotovi ljekarski nalazi i izvršena analiza onog što je progutao znaćemo o čemu je riječ. Istraga se nastavlja, a osumnjičeni će biti ispitan nakon što ljekari kažu da je njegovo zdravstveno stanje stabilno. Više detalja ne možemo da otkrivamo - rekao je Marić.

Istakao je da je policija zbog početka školske godine pojačala kontrole kod osnovnih i srednjih škola na cijelom području HNK.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru nisu željeli da govore o  zdravstvenom stanju uhapšenog.

Direktorica Osnovne škole “Petar Bakula”, koja je nekad nosila naziv “Deseta osnovna škola”, Anela Vidačak kazala je da su o pomenutom  incidentu saznali iz medija.

- O tome ne znamo ništa više od onoga što smo pročitali na internet portalima. Naša škola je pod video-nadzorom i ima stalno zaposlenog čuvara. Pazimo naše učenike dok god su u školi na nastavi - naglasila je Vidačak.

Prema nezvaničnim saznanjima, Mostarac D. P. je odranije poznat policiji kao uživalac opojnih droga.

Smrtni slučaj

Sličan slučaj desio se u Goraždu 2014. godine, kada je Sarajlija Jasmin Karčić (24) preminuo u bolnici jer je progutao drogu tokom policijske potjere. On je pokušao da pobjegne, a kada ga je policija stigla, progutao je paketić sa drogom. Odmah nakon toga mu je pozlilo i hitno je prevezen u bolnicu, gdje je i preminuo. Nakon pola sata od prijema, prestalo je d mu radi srce uprkos naporima ljekara da mu spasu život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana