Detalji ubistva Amara Kapidžića u Sarajevu: Osveta povukla obarač, osumnjičeni se ubio

Nebojša Tomašević
Detalji ubistva Amara Kapidžića u Sarajevu: Osveta povukla obarač, osumnjičeni se ubio

Sarajevo - Amel Kurtić (29) iz Sarajeva, kojeg sumnjiče za ubistvo sugrađanina, odbojkaša Amara Kapidžića (27), ubio se nakon zločina, dok su njegovi pomagači Alem Šojko (19) i Armin Iglica (23) uhapšeni i juče im je predložen jednomjesečni pritvor.

Osumnjičene terete za podmuklo ubistvo iz osvete, a zločin se desio u subotu oko 19 časova ispred kuće ubijenog u ulici Francuske revolucije u naselju Sokolović kolonija. Ubica je u Kapidžića ispalio četiri hica.

Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostavlja da je motiv zločin Kurtićeva osveta zbog pucnjave u kojoj je ranjen u novembru 2018.

- Kurtić je tada zadobio teške povrede i završio u kolicima. Dugo se oporavljao, a navodno je sumnjao da mu je to ranjavanje “sredio” Kapidžić. Zato se pretpostavlja da je to bio motiv ubistva odbojkaša. Kurtić je  prije zločina majci poslao poruku šta namjerava da učini, te je molio za oprost - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, pretpostavlja se da je Kurtić pucao u Kapidžića, a da su mu Šojko i Iglica pomagali u bijegu. Ova trojka je nakon zločina autom pobjegla prema Bjelašnici. Za njima je tragalo oko 20 specijalaca.

- Tokom bijega Kurtić, koji je vozio, naglo je zaustavio auto, te saučesnike Šojku i Iglicu istjerao iz vozila. Nastavio je da vozi prema Konjicu, gdje je u selu Luke počinio samoubistvo - kazao je izvor blizak istrazi.

Policija je osumnjičene identifikovala i pohapsila za svega nekoliko sati, a u tome su im pomagali pripadnici Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH. 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo, navodeći inicijale osumnjičenih, saopštili su da su Iglicu i Šojku pronašli istu veče kada se desio zločin. Pojasnili su da su na području Konjica u automobilu pronašli beživotno tijelo muškarca koji se povezuje s ubistvom i za kojim se tragalo. Osumnjičeni Iglica i Šojko uhapšeni su na području Bjelašnice u blizini mjesta Sinanovići u opštini Trnovo. Tužilaštvo Kantona Sarajevo saopštilo je da je osumnjičenima predložilo pritvor zbog bojazni od bjekstva, ponavljanja krivičnog djela i uznemirenja javnosti.

Kapidžić se bavio sportom, dizanjem tegova, a ranije je trenirao odbojku i bio je član Odbojkaškog kluba Ilidža. Prema nepotvrđenim informacijama, Kapidžić i Kurtić su se poznavali odranije.

Ranija krivična djela

Amel Kurtić je inače iz sarajevskog naselja Sokolović kolonija, a policiji je poznat odranije po krivičnim djelima. On je u novembru prošle godine hicima iz pištolja ranjen ispred jednog fitnes kluba u sarajevskom naselju Stup. Tada nije htio policiji otkriti ime napadača koji je pucao na njega. Kada ga je policija ispitivala u vezi s tim, on im je rekao: “Nisam šmeker.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana