Detalji stravične saobraćajne nesreće  kod Bijeljine: Sudar “golfa” i motora ugasio dva života

 Nebojša Tomašević
Detalji stravične saobraćajne nesreće  kod Bijeljine: Sudar “golfa” i motora ugasio dva života

Banjaluka - Motociklista Bojan Tomić (22) iz Bijeljine i vozač “golfa 2” Božidar Petrović (78) iz sela Donji Zagoni poginuli su kada su se sudarili u ovom semberskom selu.

Stravična nesreća dogodila se u utorak u 19.15 časova, a Tomić, koji je vozio “jamahu”, stradao je na mjestu, dok je Petrović preminuo nešto kasnije u bijeljinskoj bolnici “Sveti vračevi”.

Prema pričama mještana Donjih Zagona, njihov komšija je stradao na jedva 500 metara od kuće dok je išao po mlijeko.

- Petrović je “golfom” krenuo do komšije od kojeg je redovno kupovao mlijeko. Kretao se glavnim putem prema Bijeljini i baš u trenutku kada je skrenuo prema komšiji u sporednu uličicu, naišao je motocikl i došlo je do sudara. Od siline udara “golf” je odbačen u kanal pored puta, a motocikl se razletio na sve strane - kazao je jedan mještanin Donjih Zagona, ne želeći da mu pominjemo ime.

Prema njegovim riječima, na “golfu” su poispadala stakla s prozora i šajbe, a od motocikla je ostala samo gomila gvožđa. Ovaj komšija kaže da je stradali Petrović uvijek vozio sporo i nikada nije jurcao, pa ih je jako iznenadilo i šokiralo to što je doživio nesreću.

- Vjerujemo da je i sada išao sporo jer je tako vozio, nikad nije ubacivao u veću brzinu od treće. Pretpostavljamo da je motocikl naišao brzo, pa je sudar bio neizbježan. To će utvrditi istraga - kazao je komšija i poznanik stradalog Petrovića.

Iz Policijske uprave Bijeljina, navodeći inicijale poginulih, saopštili su da su odmah nakon prijave na mjesto nesreće poslali patrolu i vozilo hitne pomoći.

- Uviđajem je konstatovano da su se sudarili “golf” kojim je upravljao B. P. i motocikl “jamaha” koji je vozio B. T. i koji je poginuo na mjestu. Vozač “golfa” B. P. Zadobio je teške povrede i prevezen je u bolnicu u Bijeljini, gdje je preminuo isto veče oko 23 časa - rekli su u policiji.

Dodali su da je postupajući tužilac naložio istragu kako bi se utvrdili uzroci koji su doveli do teške saobraćajne nesreće u kojoj su izgubljena dva života. Pretpostavlja se da su neopreznost vozača i brzina glavni krivci za sudar.

Harmonikaš

Božidar Petrović je u Zagonima bio poznat kao harmonikaš i veliki veseljak.

- To mu je bio hobi. Uvijek je nosio harmoniku i svirao za svoju dušu i druge po veseljima. Svirao bi i pred prodavnicama kada bi se našao sa društvom. Bio je jako dobar čovjek, koji je svima pomagao. Nažalost, takva je sudbina da život izgubi u blizini kuće - rekao je predsjednik MZ Zagoni Zoran Maksimović. Stradali Petrović bio je oženjen i ima jednu kćerku koja je udata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana