Detalji saobraćajne nesreće u Prijakovcima: Ostao zaglavljen u vozilu koje je progutala vatra

Nebojša Tomašević
Detalji saobraćajne nesreće u Prijakovcima: Ostao zaglavljen u vozilu koje je progutala vatra

Banjaluka - Nikola Šukalo (74) iz Banjaluke izgorio je jer je ostao zaglavljen u “fijatu punto”, koji se zapalio u subotu uveče nakon sudara s motociklom “honda” u Prijakovcima kod Banjaluke, saznaje “Glas Srpske”.

Šukalo je bio na mjestu vozača, a u nesreći su povrijeđene Nikolina supruga Nada (70) i dvije poznanice Ljubinka M. (67)  i Tanja Š. (72), kao i motociklista Zoran Mrđa (37).

Očevici su ispričali da su Nada, Ljubinka i Tanja uspjele nekako da izađu iz auta čim je buknuo plamen, ali je Nikola ostao zarobljen i niko ga nije mogao izvući iz vozila, koje je progutala vatra.

Prema nezvaničnim informacijama, prije kobne nesreće Šukalo nije odmah mogao da pokrene automobil, ali je bio uporan, pa je nekako uspio da ga upali.

- Bio je s društvom na vikendici i kada su krenuli kući za Banjaluku, nije odmah mogao da upali auto. Tek iz četvrtog puta je uspio da startuje motor. Kao da ga je nešto upozoravalo da ide na put bez povratka. Kamo sreće da ga nije ni upalio - kazao je poznanik stradalog Nikole i jedan od očevidaca nesreće.

Prema njegovim riječima, nesreća se dogodila u trenutku kada je Nikola “fijatom” izašao na glavni put Banjaluka - Prijedor u Prijakovcima.

- U tom momentu naišao je motocikl iz pravca Prijedora i  udario u njegova lijeva vrata. Od siline udara auto se malo okrenuo, a motocikl je planuo i vatra se brzo proširila na “fijat”, koji buknuo - kazao je očevidac, ne želeći da mu pominjemo ime.

Dodao je da je nekoliko ljudi pritrčalo vozilu u plamenu i aparatima za gašenje pokušalo da ugasi buktinju.

- Ništa nije pomoglo. Za desetak minuta vatra je progutala i auto i vozača. Bilo je stravično gledati kako čovjek gori, a ne možeš mu pomoći. Motociklista je ležao malo dalje na putu i njemu su pomogli neki ljudi. Oni su saputnice iz zapaljenog “fijata” uspjeli da sklone. Ubrzo su stigla kola hitne pomoći i povrijeđene odvezla u bolnicu - kazao je mještanin Prijakovaca i poznanik stradalog.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva potvrđeno je da je u nesreći poginuo Nikola Šukalo i da su povrijeđene četiri osobe.

- Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni tužilac Sanja Guzina, zajedno sa službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka. Tužiteljka je naložila istragu s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nesreće. Naređena je obdukcija tijela stradalog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske - saopštili su iz tužilaštva, ne navodeći više detalja.

Istakli su da će uzrok nesreće biti poznat nakon istrage.

Povrede

Svi povrijeđeni su smješteni u Univerzitetski klinički centar RS, gdje im je ukazana pomoć. Iz ovog centra su, navodeći inicijale, saopštili da su pacijentkinje Nada Šukalo, Tanja Š. i Ljubinka M. zadobile opekotine, dok je Zoranu Mrđi polomljena ruka i ima više oguljotina po tijelu.

- Pacijent N. Š. je priključena na aparate za disanje i sve dalje prognoze su neizvjesne. Opekotine su zahvatile 80 odsto njenog tijela. Pacijent T. Š. zadobila je takođe opekotine koje su zahvatile 30 odsto tijela i ona je svjesna i samostalno diše, te je za sada stabilno. Kod pacijenta Lj. M. opekotine su zahvatile 20 odsto površine tijela i njeno stanje je stabilno. Pacijent Z. M. je zadržan na opservaciji i stabilno je - rekli su u UKC-u RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana